Dig gonflabil in dotarea pompierilor din Timis pentru a interveni in caz de inundatii

De Adrian Panduru
2Comentarii
Dig gonflabil in dotarea pompierilor din Timis pentru a interveni in caz de inundatii
Printr-un proiect comun al României și al Serbiei, pompierii din Timiș au acum la dispoziție diguri gonflabile pentru a interveni în caz de inundații.

La pompierii din Giroc a ajuns un sistem de echipamente – diguri gonflabile, în lungime totală de 500 de metri. Sistemul a ajuns la Punctul de Lucru ISU BANAT din Giroc. Sistemul se află în faza de verificare, testare și recepție. Sistemul a fost achiziționat ca urmare a accesării unui proiect, dezvoltat împreună cu Serbia.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență – ADIVEST și Agenția Regională de Dezvoltare Economică Banat din Zrenjanin implementează, în perioada 08.04.2016 – 31.12.2016, proiectul MIS ETC CODE 1283 ”Management în comun pentru prevenirea riscurilor în situații de urgență în aria de cooperare transfrontalieră româno – sărbă”, în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia 2007 – 2013. Proiectul este dedicat achiziției de echipamente necesare intervenției în situații de urgență – inundații, precum și dezvoltării în comun a unor sesiuni de training specializate în managementul situațiilor de urgență – inundații, dedicate profesioniștilor, dar și liderilor comunităților locale.

În data de 24.11.2016 este programată finalizarea sesiunii de training de nouă zile dedicată reprezentanților ISU Banat și altor instituții locale cu atribuții în managementul situațiilor de urgență – inundații.

Principalele activități ale proiectului sunt: achiziţia unui sistem de dig modular format din panouri metalice înclinate sprijinite pe un picior metalic, care se așează în zonele ce trebuie protejate de viituri; achiziţionarea altor tipuri de echipamente: diguri gonflabile şi alte echipamente specifice de intervenție; dezvoltarea şi implementarea unei campanii de pregătire profesională referitoare la prevenirea situaţiilor de urgenţă; pregătirea şi organizarea unor întruniri publice în vederea informării şi ridicării gradului de conştientizare a opiniei publice; dezvoltarea în comun a unui plan de management a riscurilor în cazul situaţiilor de urgenţă.

Bugetul total al proiectului este de 775.580 euro.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor