Dializa se poate privatiza

2Comentarii
Dializa se poate privatiza
TIMIŞOARA. O nouă şansă pentru pacienţii din toate localităţile judeţului care fac dializă. Ministerul Sănătăţii a întocmit un proiect de hotărâre care prevede ca toate serviciile de dializă să fie privatizate pentru ca bolnavii să poată primi îngrijiri mult mai bune. Video 

Reprezentanţii Ministerului susţin că, în prezent, multe din cele 72 de centre de dializă, câte există în ţară, sunt supraaglomerate, au aparatură foarte veche, iar dotările şi spaţiile de tratament nu corespund cerinţelor minime.
Mai mult, în ultimii 7 ani nu a fost înfiinţat nici un centru nou de dializă, deşi numărul bolnavilor a crescut cu aproape 10%.

„În Timişoara există posibilitatea înfiinţării unui astfel de centru, 174 de pacienţi vin lunar pentru tratament la noi. Privatizarea serviciilor de dializă, în perioada actuală, se face după studierea oportunităţii înfinţării unui nou centru în diverse locaţii, în funcţie de încărcătura cu pacienţi a centrului respectiv, în funcţie de existenţa unui lot de pacienţi care beneficiază de tratamentul respectiv, iar pentru a accede sunt nevoiţi să parcurgă distanţe foarte mari iar această oportunitate trebuie avizată de Comisia de Nefrologie a Ministerului Sănătăţii, urmând ca ministerul sa dea avizul. Contractul cu Casa de Asigurări va veni ulterior.

La ora actuală se poate obţine doar un aviz de oportunitate de infiinţare a unui nou centru de dializă într-o nouă locaţie”, ne-a spus dr. Ovidiu Golea, şeful Clinicii de Dializă şi Transplant Renal de la Spitalul Clinic Judeţean Timişoara. În România, peste 7.000 de pacienţi supravieţuiesc ca urmare a tratamentului prin dializă. În Timiş, 150 de bolnavi sunt transportaţi cu ambulanţele în fiecare săptămână pentru a-şi face terapia, unii dintre aceştia fac o sedinţă pe săptămână, alţii de două sau chiar de trei ori.

Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor