Descoperiţi drepturile europene!

1Comentariu
Descoperiţi drepturile europene!
La sfârşitul acestei luni, va demara o campanie de informare, intitulată „Cetăţenia europeană… Nu doar cuvinte, ci drepturi concrete!”, aceasta desfăşurându-se simultan în patru oraşe diferite din ţară.

Acţiunea va începe în 24 septembrie şi va continua până în 4 octombrie, la Timişoara aceasta urmând să fie prezentă în 30 septembrie. Până în data de 4 octombrie la standurile instalate in cele 40 de orase din România vor avea loc sesiuni interactive de informare. Uniunea Europeană, formată din 27 state membre de la 1 ianuarie 2007, împreună cu România şi Bulgaria, a devenit un spatiu în care sunt respectate drepturile fundamentale ale omului, enumerate în tratatele europene. Acestea sunt împărţite în şase concepte de bază : demnitate, libertate, egalitate, solidaritate, justiţie şi drepturile cetăţeanului. După şapte campanii de informare, organizate în diferite ţări ale Uniunii Europene în 2004 şi 2005, Comisia Europeană se aşteaptă ca această nouă campanie, organizată în România, să fie la fel de reuşită în informarea marelui public în legătură cu noţiunea de cetăţenie. Orice cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene este şi cetăţean al Uniunii Europene şi beneficiază de drepturi specifice. Acest lucru implică dreptul de a vota şi a candida la alegerile locale şi europene în statul membru în care cetăţeanul rezidă, chiar dacă acesta nu este statul de origine; dreptul de a beneficia de o bună administraţie a instituţiilor europene şi accesul la documentele lor; dreptul de a adresa petiţii Parlamentului European şi de a depune plângeri în legătură cu gestionarea instituţiilor europene; dreptul la protecţia consulară în orice stat membru UE, în cazul unor probleme întâlnite într-un stat în care ţara nu este reprezentată. În concluzie, acest lucru implică dreptul de a circula şi de a rezida liber, oriunde în cadrul Uniunii Europene. Această campanie a Comisiei Europene este realizată în parteneriat cu primăriile oraşelor unde se desfăşoară evenimentele, cu largul sprijin al consiliilor judeţene şi cu contribuţia Prefecturilor. Sprijinul oferit dezvăluie interesul real al acestor instituţii faţă de drepturile cetăţenilor europeni în beneficiul celor pe care îi deservesc, pentru informarea promptă şi exactă a acestora despre drepturile pe care le-au dobândit în contextul unei Românii europene. Vor fi prezenţi la standuri şi reprezentanţi ai instituţilor amintite, ai autorităţilor publice locale, europarlamentari. Sesiunile de 20 minute, ce vor avea loc pe toată durata zilei, încep cu un joc interactiv, se continuă cu posibilitatea participanţilor de a cere buletine de răspuns şi se termină prin distribuirea de broşuri, postere, cărticele şi mici cadouri.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor