Deputatul Ion Dumitru, acuzat de abuz în serviciu

Deputatul Ion Dumitru, acuzat de abuz în serviciu
El este cercetat de Departamentul Naţional Anticorupţie, în calitate de fost director Romsilva, pentru abuz în serviciu, lucru ce ar fi adus prejudiciu de peste 2 milioane de euro.

Ion Dumitru a declarat că are încredere în organele de anchetă şi că este convins că va ieşi cu faţa curată din acest dosar.

,Săptămâna trecută am primit citaţie de la DNA pentru a mă prezenta luni pentru a se face investigaţii. M-am prezentat unde am fost identificat şi pus sub învinuire, iar datoria mea va fi să aduc probe care să demonteze acuzaţiile…..Acuzaţiile ar fi de abuz în serviciu şi de presiuni psihice asupra unor membri din consiliul de administraţie….Până acum nu am avut parte de dosare penale, după cum ştiţi Gheorghe Flutur a avut până acum 4 dosare din care a ieşit îndoielnic şi a ajuns ministru cu posibilităţi de premier”

Numele lui Ion Dumitru mai apare şi în raportul Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, care a descoperit că Regia Naţională a Pădurilor, sub conducerea sa, a aprobat achiziţii la o valoare de câteva ori mai mare. Şeful DNA, Daniel Morar nu a dezvăluit numele celorlalţi doi parlamentari cercetaţi, pe motiv că acestora nu le-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea.
Regulament de plasare a anunturilor