Deputat USR de Timis despre vizita ministrului Transporturilor pe autostrada Lugoj-Deva: Un show ieftin

De Bogdan Marta
8Comentarii
Deputat USR de Timis despre vizita ministrului Transporturilor pe autostrada Lugoj-Deva: Un show ieftin
© Foto: arhiva
Fostul consilier al premierului Cioloș pe probleme de transport, actual deputat USR de Timiș, Cătălin Drulă, susține că vizita ministrului Transporturilor Răzvan Cuc și amenințările adresate constructorului autostrăzii Lugoj-Deva sunt doar parte a unui „show ieftin”, problemele de pe șantier datorându-se în principal autorităților de la București.

Vă reamintim că, miercuri, ministrul Răzvan Cuc a vizitat șantierul autostrăzii Lugoj-Deva și a amenințat constructorii loturilor 2 și 3 cu rezilierea contractului, felicitând, în schimb, constructorul de pe lotul 4.

Deputatul USR de Timiș Cătălin Drulă susține, însă, că problemele de pe cele două loturi nu au fost cauzate de cei doi antreprenori străini, ci chiar de ministerul condus de Cuc.

„Ministrul Cuc merge pe șantierul autostrăzii Lugoj-Deva și se zborșește demonstrativ, în fața camerelor, la constructori. Mă așteptam la aceste spectacol ieftin având în vedere incapacitatea ministerului și a CNAIR de a rezolva problemele birocratice și contractuale de pe aceste proiecte, dar și minciunile spuse de la începutul anului: <<vom circula la sfârșitul lui 2017 pe loturile 3 și 4 din Lugoj-Deva>>. Haideți să recapitulăm problemele nerezolvate de pe acest sector de autostradă de 55 km, critic pentru închiderea coridorului european: 1) Pentru 9 km (secțiunea E din lotul 2, cea cu tunelele) nu avem constructor și nici măcar nu e demarată o licitație. Ministrul ne tot poartă cu vorba de la începutul anului. 2) La descărcarea de la Holdea de la capătului lotului 3, ministerul a greșit exproprierile recente. Au expropriat altă parcelă la 2km distanță de nod (a avut și ProTV reportaj ieri pe tema asta). Asta în condițiile în care forumiștii pasionați de infrastructură au semnalat eroarea de acum 7 luni, când a fost publicat pentru consultare proiectul de HG. 3) Tot pentru descărcarea de la Holdea – nu există un act adițional prin care să fie adăugată în contractul existent (nu era prevăzută inițial). Directorul Ioniță, maestru la evitat subiecte dificile, tot face fente și fandează, dar nu rezolvă problema. 4) Pe lotul 4 (cel dinspre Deva), sunt numeroase linii de înaltă tensiune pentru care nu sunt făcute formalitățile de relocare (de către minister și companie) și blochează lucrările. La faimoasa peșteră cu lilieci nu s-a făcut relocarea care să permită începerea excavărilor”, a scris pe Facebook fostul consilier pe probleme de transport al premierului Cioloș.

În opinia lui, toate aceste probleme vor împinge finalizarea autostrăzii undeva în anul 2022.

„Probleme peste probleme care vor împinge finalizarea acestei autostrăzi cel mai devreme prin 2022. Pentru a-și acoperi incapacitatea în a le rezolva, precum și promisiunile mincinoase pe care le-au făcut, domnii Cuc și Ioniță fac un pic de show ieftin pe șantier. Din păcate asta nu rezolvă nimic și România suferă în continuare din lipsa unei infrastructuri moderne”, a concluzionat Drulă.

Foto: arhiva
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a ieşit pe teren. El a vizitat autostrada Lugoj - Deva, cele trei loturi aflate în construcţie, ameninţând cu rezilierea pe cele două construite de antreprenori străini, dar felicitând antreprenorul român de pe lotul 4. Ziua de miercuri a fost una activă pen...8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor