Depăşiri de cote de inundaţie

Depăşiri de cote de inundaţie
Administraţia Naţională “Apele Române” prin Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor informează că, începând cu data de 02.03.2008, ora 09.00, se ridică CODUL PORTOCALIU pentru râurile din bazinele: Iza, Someşul Mare, Someşul Mic, Lapus, Aries si pe cursurile superioare ale râurilor Bega, Timiş, Bârzava, situate în judeţele: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin şi se modifică Avertizarea Hidrologică nr.3 emisă în data de 01.03.2008, ora 19.00.

Rămâne valabilă Avertizarea hidrologică – COD GALBEN – nr.2 emisă în data de 29.02.2008 ora 13 şi valabilă până pe 3 martie, ora 19.00 pentru râurile din bazinele hidrografice: Iza, Someşul Mare, Lăpuş, Cavnic, Firiza, Arieş, Crişul Alb, Timiş, aferente judeţelor: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Timiş.

În următoarele ore, se vor produce prin propagare creşteri importante de debite pe cursul mijlociu si inferior ale Someşului si Lapusului. Se vor situa peste COTA DE INUNDATIE: râul Tisa- la staţia hidrometrică Valea Vişeului, iar nivelurile se vor situa peste COTELE DE ATENTIE cu valori cuprinse intre 10-80 cm, in crestere pe Somesul mijlociu, pe cursul inferior al Lapusului si in scadere cursurile inferioare ale raurilor: Iza, Mara si cursul superior al Somesului si Ariesului. Aglomerarile de gheturi pe raul Bistrita, amonte de acumularea Izvorul Muntelui – jud. Neamţ vor fi in diminuare.

În judeţul Maramureş, la Botiza, SGA Maramures a intervenit cu un buldoexcavator de catre şi a adus 8 mc de piatra pentru apărarea drumului judetean. In municipiul Sighetu Marmatiei, în cartierul Valea Cufundoasa, s-au închis subtraversările de pe râul Iza. SGA Maramureş a intervenit cu o maşină de piatră şi una de nisip pentru a apăra digul din zonă.

Direcţiile teritoriale de Ape ale ANAR monitorizează permanent cursurile de apă, cu creşterile de cote, precum şi starea lucrărilor hidrotehnice. De asemenea, Administraţia Naţională „Apele Române”, împreună cu autorităţile responsabile, acţionează pentru îndepărtarea materialelor lemnoase din albiile râurilor şi, după caz, prevenirea unor blocaje de gheţuri.

Harta cu codurile si semnificatia acestora se anexeaza. In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !