Dentistul, medic rar la sat

Dentistul, medic rar la sat
Doar jumătate din locuitorii comunelor timişene au şansa să fie trataţi de către un medic stomatolog. Pe raza judeţului Timiş sunt 85 de comune şi 231 de sate.

În mediul rural unele cabinete stomatologice nu mai funcţionează de ani de zile iar cele existente se concentrează în zonele mai înstărite. Dar şi pentru timişenii care au în localitatea lor medic, nu-i mare bucurie.

Aceasta deoarece, pentru servicii stomatologice, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate alocă anual o sumă care nu ajunge pentru nevoile judeţului Timiş. Medicii stomatologi se plâng lunar că suma oferită pentru tratamentul bolnavilor nu le ajunge nici măcar pentru urgenţe sau pentru a-i trata pe copii. „În judeţul Timiş există 41 de medici stomatologi în 38 de comune şi sate”, am aflat de la Carmen Mărginean, repreznetant al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş.

Unde-i lege, nu-s bani
„Serviciile medicale stomatologice preventive se suportă din fond astfel: trimestrial, pentru copiii până la vârsta de 18 ani, individual sau prin formarea de grupe de profilaxie, fie la gradiniţă, fie la instituţiile de învăţământ preuniversitar; de două ori pe an, pentru tinerii în vârsta de la 18 ani până la 26 de ani, dacă sunt elevi, ucenici sau studenţi şi dacă nu realizează venituri din muncă”, se arată în Legea privind reforma în sănătate.

Sanda Bota0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor