Democrat-liberalii propun un nou sistem de parcare in Timisoara

15Comentarii
Democrat-liberalii propun un nou sistem de parcare in Timisoara
Consilierii municipali ai PDL se vor opune proiectului de extindere a ariei de acoperire a controversatului sistem Telpark din Timişoara, deoarece, susţin ei, acesta a ajuns până în zonele rezidenţiale ale municipiului. Mai mult, ei doresc chiar schimbarea acestui sistem. Aleşii PDL vor tarife mai mari în centru, dar să nu se plătească parcarea în zonele rezidenţiale!

Consilierul municipal Constantin Ştefan Sandu a declarat că, la solicitarea mai multor cetăţeni din Timişoara, grupul PDL a decis să se opună extinderii sistemului TelPark pe mai multe străzi situate în zone rezidenţiale ale municipiului.

În opinia democrat-liberalului, la baza extinderii propuse stă doar dorinţa „celor din primărie” de a mai încasa bani de la cetăţeni fără a le oferi nimic în schimb.

„În urma solicitării mai multor cetăţeni, dar nu doar din cauza acestor solicitări, am decis să ne opunem proiectului de hotărâre care vizează extinderea sistemului Telpark din Timişoara pe încă nişte străzi, care, după părerea noastră au fost alese aleatoriu, fără nicio bază economică, fără nicio bază practică. Sunt zone rezidenţiale, nu sunt zone de interes comercial şi înţelegem din acest demers al celor din primărie doar o dorinţă de a mai încasa nişte bani de la cetăţeni fără a le oferi nimic în schimb”, a spus Sandu.

Consilierul municipal susţine că s-a ajuns prea departe cu acest sistem Telpark şi, împreună cu colegii săi de partid, va propune un nou sistem de parcare.

„Taxarea parcării este un lucru normal, nu vreau să fim greşit înţeleşi, se practică în toată lumea, însă taxarea unui loc de parcare dintr-o zonă rezidenţială nu ni se mai pare normal. Şi vrem ca pe termen lung şi mediu să înlocuim acest sistem cu unul adaptat zilelor noastre”, a mai spus Sandu.

El a afirmat că va propune creşterea costului staţionării în zona zero a oraşului, însă cu promisiunea că sistemul de taxare a parcării nu se va aplica şi în zonele rezidenţiale ale Timişoarei. Bineînţeles, nu se va întâmpla totul peste noapte, ci doar după construcţia unui număr semnificativ de locuri de parcare în zona centrală a oraşului.

Parcarea în zonele centrale ar trebui să fie un oarecare lux, să presupună anumite costuri, însă în zonele rezidenţiale să fie întodeanua gratis. Propunerea noastră presupune construcţia mult mai multor locuri de parcare în zona centrală decât sunt acum şi trebuie să ne mişcăm mult mai repede, pentru că parcarea din zona 700 se construieşte foarte încet. Iar apoi, pentru cei care doresc să parcheze lângă terasele din Piaţa Unirii, bineînţeles, vom institui alte preţuri”, a conchis Sandu.

El a afirmat că nu este foarte important cine va administra acest sistem şi că ar putea să îl gestioneze chiar socitetatea ADP, însă important este să se facă diferenţierea între parcarea într-o zonă rezidenţială şi opţiunea de a parca în zona zero a oraşului.

B. A. M.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor