Demisii şi răsplăţi electorale în Timiş

1Comentariu
Demisii şi răsplăţi electorale în Timiş
Timiş – Locuitorii din Criciova vor fi chemaţi din nou la vot, pentru alegerea consilierilor locali. Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi la Saravale. Cei aleşi în iunie 2008 fie nu s-au înţeles şi au demisionat, fie au “uitat” că… trebuie să ţină şedinţe.

Consiliul local din comuna timişeană Criciova a fost dizolvat, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Timiş, din cauză că 6 din cei 11 aleşi au demisionat, nereuşind să ajungă la o variantă de conlucrare după alegeri. Asta înseamnă alţi bani publici cheltuiţi – alegeri locale parţiale! Locuitorii din Criciova trebuie să se prezinte din nou la urne. Prefectul Ovidiu Drăgănescu a şi înaintat o adresă Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, prin care solicită organizarea unui nou scrutin, pentru alegerea întregului consiliu. O situaţie asemănătoare este la Saravale: “Am fost înştiinţaţi de aleşi cu privire la faptul că ei nu au fost convocaţi în şedinţă de consiliu de la alegeri, deşi legea spune că, dacă şedinţa nu este convocată timp de două luni, se dizolvă consiliul. Urmează ca secretarul primăriei să ne spună exact ce s-a întâmplat şi dacă spusele aleşilor se confirmă“, a precizat reprezentantul guvernului în teritoriu. Drăgănescu s-a plâns şi de faptul că unii primari, de exemplu cei din Bara, Ohaba Lungă sau Recaş, nu comunică prefecturii dispoziţiile pe care le emit, probabil pentru că aceasta ar putea contesta legalitatea unora dintre ele. Prefectul spune şi că una din principalele preocupări ale primăriilor, după alegerile locale, a fost împărţirea terenurilor pentru tinerii sub 35 de ani, “probabil ca răsplată electorală“, iar unii ar fi primit mai mult decât prevede legea, spre exemplu la Şandra, sau acestea n-au fost atribuite prin hotărâre de consiliu, ci prin dispoziţia primarului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor