Demarează proiectul pentru Centrul Intermodal de Transport Marfă

1Comentariu
Demarează proiectul pentru Centrul Intermodal de Transport Marfă
Unul dintre cele mai importante proiecte ale CJ Timiş este pe punctul de a fi demarat. Este vorba de Centrul Intermodal Regional de Transport Marfa Timişoara. În aceste zile urmează a fi supus aprobării proiectul studiului de fezabilitate pentru punerea în valoare a investiţiei.

Valoarea totală a studiului de fezabilitate este de 80.000 de euro, din care 50.000 vor fi finanţaţi din fonduri Phare, restul banilor fiind asiguraţi din cofinanţarea CJT. Viitorul Centrul intermodal va fi situat între drumul naţional / european DN 6 (E 70) şi magistrala feroviară 900, la 9 km de intersecţia drumului expres propus pe direcţia Timişoara – Belgrad şi la 10 km de punctul de acces propus la autostrada Timişoara – Bucureşti (cca. 15 minute pe şosea). Centrul intermodal de transport marfăreprezintă o infrastructură specializată care permite managementul mărfurilor şi transferul facil al acestora de pe un mijloc de transport către altul. Spre exemplu, un container este adus în zona Timişoara pe calea ferată iar de aici, pe o distanţă mai scurtă, va fi transportat la destinaţie cu ajutorul camioanelor, transferul mărfii realizându-se în centrul intermodal.

Realizarea centrului se va face în două etape. În prima, investiţia va fi pusă în practică pe un teren aflat în proprietate publică, în suprafaţă de 29 de hectare, în cea de a doua etapă lucrările vor fi continuate pe un teren privat de 24 de hectare. Pe amplasamentul propus vor fi construite reţele de cale ferată de tip triaj, inclusiv racordarea la calea ferată magistrală, reţele rutiere, inclusiv racorduri la DN 6, platforme şi parcări, clădiri administrative şi pentru serviciile vamale, reţele de utilităţi. Valoarea totală a investiţiei va depăşi 400 de milioane de lei iar lucrările vor dura aproximativ doi ani.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor