Deductibilitate în sistem locativ

Deductibilitate în sistem locativ
BUCURESTI - Clienţii Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) şi al altor bănci de economisire în sistem locativ, au posibilitatea să-şi deducă din veniturile impozabile, cheltuielile efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ, în limita a 300 lei pe an.

Astfel, contribuabilul poate, începând cu acest an, să-şi deducă din veniturile impozabile din salarii, obţinute la funcţia de bază, cheltuielile efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ efectuale de-al lungul anului 2007, în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an.

Formularul 230

Pentru a putea beneficia de deductibilitate fiscală, clienţii RBL trebuie să completeze Formularul 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ” şi să-l depună, până la data de 15 mai 2008, la organul fiscal competent împreună cu documentele solicitate.

„Alături de prima de stat, această deductibilitate fiscală face parte din «pachetul» stimulativ oferit celor care doresc să-şi îmbunătăţească situaţia locativă. Este primul an în care clienţii noştri pot beneficia de această deductibilitate şi, sperăm, ca un număr căt mai mare dintre aceştia să poată accesa această facilitate fiscală”, a afirmat Ionuţ Costea, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor