Declaraţii şoc în procesul crimei din căminul de la Medicină

48Comentarii
Declaraţii şoc în procesul crimei din căminul de la Medicină
Carmen Bejan şi Sergiu Florea, cei doi studenţi de la Facultatea de Medicină din Timişoara, acuzaţi că au ucis şi tranşat un bărbat de etnie romă de 65 de ani, chiar de ziua sa, se vor afla astăzi în faţa magistraţilor. Ei sunt acuzaţi de omor deosebit de grav şi profanare de cadavre şi riscă până la 20 de ani de închisoare. Imagini  | Video

Pe 31 iulie 2009, doi studenţi de la Facultatea de Medicină din Timişoara, Sergiu Florea şi Carmen Bejan, au ucis şi au tranşat un bărbat de etnie romă de 65 de ani, într-o cameră a unui cămin de la Medicină. Cei doi au încercat apoi să scape de cadavru, punând trunchiul bărbatului într-un geamantan, iar picioarele în pungi de plastic, pe care le-au depozitat în portbagajul maşinii acestuia, care era parcată în faţa căminului. Planul lor a fost dat peste cap după ce Sergiu Florea nu a reuşit să plece cu maşina care avea schimbător de viteze automat şi s-a pierdut de Carmen Bejan.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Timiş au fost alertaţi de portarul căminului, care a observat dârele de sânge lăsate de cei doi în timp ce cărau rămăşiţele bărbatului către maşină. În scurt timp, anchetatorii au stabilit că cei doi studenţi sunt principalii suspecţi, deoarece dârele de sânge duceau chiar spre locul crimei. Sergiu Florea a fost primul prins de poliţişti şi, înainte să fie încătuşat, el a încercat, fără succes, să se sinucidă. Carmen Bejan a fost şi ea prinsă a doua zi.

La audieri, cei doi au afirmat că totul a pornit de la o neînţelegere legată de ce servicii sexuale trebuia să îi ofere Carmen Bejan bătrânului ucis.

După mai multe luni în care cei doi şi-au schimbat de mai multe ori declaraţiile, procesul studenţilor de la medicină a început în noiembrie. Ei sunt acuzaţi de omor deosebit de grav şi profanare de cadavre şi riscă cel puţin 20 de ani de închisoare.

Update: Declaraţii şocante la procesul studenţilor acuzaţi de crimă

În ciuda faptului că apărătorii celor doi studenţi au solicitat un proces cu uşile închise, instanţa a continuat audierea publică a celor doi inculpaţi. Prima chemată la bară a fost Carmen Bejan, care a refuzat să dea orice declaraţii, spunând că aşteaptă soluţionarea cererii sale de strămutare a procesului la o instanţă dintr-un alt judeţ, acuzând presiunea mediatică asupra acestui caz.

Spre deosebire de aceasta, Sergiu Florea a făcut declaraţii complete despre crima din căminul de la Medicină şi inclusiv despre circumstanţele care au condus la comiterea omorului.

„Carmen Bejan l-a omorât pe Trifu Schroth, fiind traumatizată de faptul că a fost violată de un cămătar, cu o lună şi jumătate înainte de comiterea crimei”, a arătat Sergiu Florea. Deşi susţine că nu el a înjunghiat victima, Sergiu Florea se consideră vinovat de comiterea crimei şi tranşarea cadavrului. „Dacă nu eram în cămin pe data de 31 iulie, probabil omorul nu ar fi avut loc. L-am bătut până şi-a pierdut cunoştinţa, dar ea l-a înjunghiat”, şi-a încheiat declaraţia Sergiu Florea.

UPDATE: Sergiu Florea a povestit cu lux de amănunte cum s-a petrecut crima de la Medicină

Sergiu Florea a povestit cu lux de amănunte cum a ajuns Carmen să îl cunoască pe Trifu Schroth. Cum acesta a abordat-o din maşină în timp ce ea mergea pe stradă şi i-a propus să întreţină relaţii sexuale contra cost. Cum apoi au avut mai multe convorbiri telefonice de pe telefonul lui.

Florea le-a povestit magistraţilor că el şi Carmen Bejan au sosit pe 30 iulie la Timişoara, pentru a se „relaxa” şi s-au cazat la Hotel Roma, în Complexul Studenţesc, deoarece era prea târziu pentru a mai merge la cămin. Apoi, a doua zi de dimineaţă, s-au cazat în camera de la Medicină unde s-a şi petrecut crima, iar Carmen i-a povestit că îşi stabilise o întâlnire cu Trifu Schroth, pentru a întreţine realiţii sexuale după ce acesta îi promisese că îi va da 500 de euro.

„I-am spus că oferta pare fictivă, că este un preţ prea mare (500 de euro – n.r.), dar m-a convins că are nevoie de bani. I-am spus că e corpul ei şi că face ce vrea cu el. Eu vroiam să mă despart de ea, de aceea am acceptat ca ea să se prostitueze”, a povestit Sergiu Florea.

Sergiu a afirmat că a plecat din cameră, până la baie, când bărbatul a ajuns la cămin şi că nu s-a întâlnit cu el. Tânărul vroia apoi să se ducă în parcul aflat în faţa căminului pentru a aştepta până când cei doi întreţineau relaţii sexuale, dar a auzit ţipetele fetei. Când a intrat în cameră a văzut că Trifu avea pe faţă urme de spray paralizant şi o ţinea pe Carmen de păr. Aceasta a reuşit să scape din strânsoarea bărbatului şi a fugit în spatele lui, a mai povestit Sergiu Florea. Atunci, Trifu Schroth s-a aruncat asupra lui, iar Sergiu l-ar fi lovit până când a căzut pe jos într-o stare de semi-conştienţă.

Tânărul a povestit că tocmai încerca să îl calmeze pe bărbat când Carmen a luat un cuţit dintr-un dulap, a venit prin spatele lui şi i-a aplicat bătrânului câteva lovituri în piept. Apoi i-a îndesat câteva pungi de plastic în gură şi l-a legat cu bandă adezivă.

În seara aceea, Carmen i-a spus şi de faptul că fusese violată de un cămătar cu o lună şi jumătate înaintea comiterii crimei şi că trauma acelui act sexual a revenit la suprafaţă atunci când i-a cerut lui Trifu să îi arate banii înainte de a întreţine relaţii sexuale cu acesta, dar bărbatul a refuzat.

Pe tot parcursul audierii, care a durat în jur de două ore, Carmen Bejan a stat impasibilă înconjurată de jandarmi şi poliţişti. Ea s-a ridicat o singură dată, însă nu pentru a corecta afirmaţiile lui Sergiu Florea, ci pentru a se duce la toaletă.

În schimb, avocatul acesteia, Daniel Sabou, consideră întreaga poveste cu violul comis de cămătar drept o „minciună sfruntată”. După audieri, avocatul a declarat că Sergiu Florea a minţit, lucru confirmat chiar de testul poligraf şi că nu clienta lui a aplicat loviturile mortale de cuţit.

„Aşa cum am susţinut şi până acum, declaraţiile lui Sergiu Florea sunt nereale, având în vedere că a picat şi la testul poligraf şi el persistă în această minciună şi în continuare. Bineînţeles, cea mai flagrantă declaraţie este legată de înjunghiere, clienta mea susţine în continuare că nu a înjunghiat-o pe victimă. (…) Eu am auzit acum, pentru prima dată, de acest viol. Este o minciună sfruntată”, a spus Sabou.

În timpul audierilor, Florea a mai povestit şi cum, după comiterea crimei au discutat ce să facă cu cadavrul, intenţia lor fiind de a-l ascunde în portbagajul maşinii cu care venise la cămin şi a-l duce într-o pădure unde să îl incendieze.

Deşi a susţinut pe tot parcursul audierilor că nu el a aplicat loviturile mortale victimei, Florea se consideră vinovat de moartea bătrânului şi a pledat vinovat şi pentru acuzaţiile de omor deosebit de grav şi pentru profanare de cadavre.

Următorul termen al procesului a fost stabilit de instanţă pentru data de 5 februarie.

Bărbat ucis şi tranşat de ziua lui într-o cameră de cămin de la Universitatea de Medicină din Timişoara - Crima intr-o camera de camin a Universitatii de Medina Timisoara | Rudele barbatului ucis | Tanarul care a incercat sa se sinucida a ajuns la spital | Video | Video | Video

Concluzia anchetatorilor: Trifu Schroth, ucis cu 50 de lovituri de cuţit şi tranşat de cei doi studenţiVideo | Video | Video

Studenţii care l-au tranşat pe Trifu Schroth ar fi vrut să scape de maşină şi de cadavru cu ajutorul unei firme de tractări autoVideo

Din dragoste pentru Carmen Bejan, Raul Sergiu Florea a acceptat să-l tranşeze pe Trifu SchrothVideo

Cei doi tineri acuzaţi că l-ar fi ucis şi tranşat pe Trifu Schrott vor să se căsătorească

Fata vroia bani de silicoane şi pentru plata examenelor, spun avocaţii lui Sergiu FloreaAudieri criminali | Video

Şi Carmen Bejan, şi Sergiu Florea şi-au lăsat amprentele pe cuţitul cu care l-au ucis pe Trifu Schroth

A început procesul celor doi studenţi acuzaţi de crima de la “Medicină”A inceput procesul studentilor acuzati de crima de la Medicina | Video48Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor