Debut de an universitar cu emotii pentru bobocii din Timisoara

Debut de an universitar cu emotii pentru bobocii din Timisoara
Vânzoleală mare, zâmbete, entuziasm şi nerăbdare – cam asta era atmosfera luni dimineaţă, la Universitatea de Vest din Timişoara, cu ocazia festivităţii de deschidere a noului an universitar. În 2010, instituţia de învăţământ superior şi-a deschis porţile pentru 26.000 de studenţi.

Festivitatea de deschidere a noului an universitar a avut loc în sala Aula Magna, unde studenţii şi cadrele didactice au avut parte, după tradiţionalul „Gaudeamus Igitur” interpretat de corul Facultăţii de Muzică din cadrul UVT, de un discurs al rectorului universităţii, Ioan Talpoş, care le-a urat bun-venit studenţilor şi a susţinut o scurtă prezentare despre UVT şi a amintit de calificativul acordat recent universităţii de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), acela de grad de „încredere ridicat”. Mai apoi, cei prezenţi au putut asista la cursul „Lumea minerală, splendoare şi mister”, susţinut de Prof. univ. dr. Ion Cotăescu.

Numărul studenţilor înmatriculaţi la Universitatea de Vest din Timişoara, la ciclul licenţă, în anul I, este de aproape 4.000, dintre care 1798 sunt la fără taxă. Comparativ cu anul trecut, numărul studenţilor este cu 10% mai mic, în contextul problemelor financiare cu care se confruntă populaţia şi a numărului mai scăzut de bacalaureaţi, faţă de 2009. În total, în cadrul instituţiei învaţă 26.000 de studenţi şi îşi desfăşoară activitatea didatică aproape 700 de profesori.

UPDATE. Deschidere cu cântec la Facultatea de Arte

Studenţii de la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii de Vest au avut parte luni de o deschidere de an universitar inedită, ce a inclus un recital de rock-jazz. În mansarda facultăţii, după tradiţionalele discursuri care se rostesc în astfel de situaţii, studenţii au putut asista la un recital susţinut de un trio de rock-jazz alcătuit din Mircea Bunea, Victor Miclăuş şi Grigore Teodorescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor