De Ziua Timisoarei, edilii au inaugurat doua parcuri refacute

9Comentarii
De Ziua Timisoarei, edilii au inaugurat doua parcuri refacute
Inaugurări cu tăieri de panglică şi fanfară de Ziua Timişoarei. Edilii timişoreni au inaugurat marţi două parcuri din oraş care au fost reamenajate: unul cu bani de la bugetul local, pe bulevardul Sudului, unde a fost plin de lume şi a cântat fanfara, şi celălalt refăcut de către o companie privată, la Punctele Cardinale.

Chiar dacă a fost extrem de cald, locuitorii din zona Soarelui s-au strâns buluc, majoritatea cu copiii, în parcul reamenajat pe bulevardul Sudului, care a fost inaugurat marţi, în toiul zilei, de primarul Gheorghe Ciuhandu – prezentat în faţa oamenilor, la microfon, drept „Ciuhandru” de către şeful Direcţiei de Mediu a primăriei, Vasile Ciupa – şi viceprimarul Adrian Orza. Fanfara Timişoara Big Band a întreţinut atmosfera, iar edilii au fost asaltaţi de oameni, fiecare cu problema lui…

Parcul Soarelui, cu o suprafaţă de 7.600 metri pătraţi, a fost realizat folosindu-se un buget de aproximativ 175.000 de lei, potrivit viceprimarului Adrian Orza. Cei mici au la dispoziţie aici un mic loc de joacă, acoperit cu tartan şi asfalt, dotat cu diverse echipamente de joacă: sisteme de căţărat, leagăne tip cuib de pasăre, o groapă cu nisip şi tobogane. Cei mari se pot odihni în parc, unde au fost montate 32 de bănci şi au fost reamenajate spaţiul verde şi fântâna arteziană. A fost refăcut gazonul, a fost instalat un sistem de irigat, şi au fost plantaţi diferiţi arbori şi arbuşti cu flori, de exemplu arbori de lalea, tei, arbori de ambră, mesteceni, arţari, diverse specii de conifere, gutui japonezi, hortensii şi trandafiri. Totodată, au fost montate 32 de coşuri de gunoi şi au fost refăcute aleile.

Nici proprietarii de animale nu au fost uitaţi. În parc a fost amenajat un loc special de joacă şi relaxare pentru animale, o canisită, pe 204 metri pătraţi.

Reprezentanţii municipalităţii au atras atenţia că asociaţiilor de locatari, cetăţenilor, le revine acum obligaţia de a păstra şi întreţine acest parc. Primarul a predat parcul consiliului consultativ de cartier şi le-a spus oamenilor să aibă grijă de el pentru că este făcut din bani publici, deci din banii lor, şi să nu se bazeze pe agenţii comunitari, pentru că a fost nevoit să facă reduceri de posturi la Poliţia Comunitară. La fel, şi consilierul local Ciprian Bogdan, le-a recomandat locuitorilor din zonă să-i „certe” pe cei care îşi lasă câinii liberi pe gazon şi aruncă pe jos chiştoace. „Iarba, florile, pomii, sunt pentru oameni, dar cu o condiţie: să fie respectate. Noi avem sute de coşuri de gunoi care sunt distruse cu picioarele… nu este normal să punem poliţişti să păzească pomii, florile, iarba şi coşurile de gunoi”, le-a spus oamenilor şi viceprimarul Adrian Orza.

Tot marţi, primarul Gheoghe Ciuhandu şi Ştefan Stanciu, manager regional de comunicare la UPC România, au tăiat panglica la parcul de la Punctele Cardinale, care a fost reamenajat de către compania privată, după ce mai multe pergole de flori au fost furate, iar mobilierul a fost distrus. Aici nu s-a lucrat la „detalii”, de exemplu nu a fost refăcut gazonul, care este neuniform, şi pavajul din dale, dar în acest caz primăria nu s-a implicat financiar, fiind vorba de o investiţie privată pentru oraş. „Ceea ce a făcut UPC este o excepţie fericită”, a remarcat primarul. Ciuhandu a spus că ar dori să urmeze şi alţi investitori acest exemplu, să aibă „tragere de inimă către oraş”, dar aceştia aşteaptă de regulă doar diverse facilităţi de la primărie…9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor