De miercuri circulam pe patru benzi pe pasajul din Calea Sagului

17Comentarii
De miercuri circulam pe patru benzi pe pasajul din Calea Sagului
Veşti bune pentru şoferi. După mai bine de doi ani de lucrări, începând din 1 decembrie 2010 se va redeschide circulaţia pe toate cele patru benzi de circulaţie pe pasajul din Calea Şagului, au anunţat reprezentanţii Primăriei Timişoara. Tot de miercuri se va putea circula şi pe o porţiune din bulevardul Brâncoveanu care a fost închisă pentru lucrări, susţin autorităţile.

Viceprimarul Timişoarei Sorin Grindeanu, cel care răspunde de Direcţia Tehnică a primăriei, a afirmat că începând din data de 1 decembrie se va redeschide integral circulaţia pe pasajul din Calea Şagului. Traficul a fost redus la două benzi, pe care s-a circulat în ambele sensuri, pentru executarea lucrărilor de consolidare la pasaj.

„Partea de carosabil este gata şi va fi dată în folosinţă în 1 decembrie, constructorii s-au încadrat în termen. Asta înseamnă că de miercuri se va putea circula pe toate cele patru benzile pe pasajul din Calea Şagului. Mai sunt unele lucrări să le spunem de design la pasaj, dar acestea pot fi realizate şi pe parcursul sezonului rece, important este să fie reluat traficul pe toate cele patru benzi”, a explicat Grindeanu.

Edilul a vizitat marţi şi şantierul de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, tronsonul de la bulevardul 16 Decembrie 1989 la strada Ciprian Porumbescu. Artera a fost asfaltată în mare parte şi tot începând de miercuri, din 1 decembrie, se va putea circula pe Brâncoveanu pe porţiunea cuprinsă între străzile Ciprian Porumbescu şi Romulus, a afirmat Grindeanu. Viceprimarul a precizat că celălalt tronson din Brâncoveanu, de la strada Romulus la bulevardul 16 Decembrie 1989, va fi redeschis circulaţiei în jurul datei de 10 decembrie, în funcţie şi de condiţiile meteo. „A fost cea mai grea lucrare, deoarece au fost implicate mai multe firme care au lucrat la reţelele de apă, canalizare, gaz, curent şi acum carosabil şi amenajarea de locuri de parcare. Tronsonul cuprins între străzile Porumbescu şi Romulus va fi deschis circulaţiei în 1 decembrie”, a mai declarat Grindeanu. Pe Brâncoveanu şi Romulus se lucrează la amenajarea de locuri de parcare, acelaşi lucru urmând să se întâmple şi pe Porumbescu. Pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, pe tronsonul aflat în şantier, vor fi amenajate aproximativ 100 de locuri de parcare, a declarat şeful Direcţiei Tehnice a primăriei, Culiţă Chiş. Celălalt tronson al bulevardului Brâncoveanu, de la Porumbescu la bulevardul Liviu Rebreanu, va fi probabil refăcut anul viitor, a afirmat Chiş.

O altă lucrare finalizată a fost cea din zona Pieţeii Crucii – strada Turgheniev.

„Este o lucrare de apă-canal a Aquatim, realizată prin programul ISPA. Spre deosebire de alte lucrări, aici refacerea carosabilului s-a făcut din bordură în bordură, nu pe fâşii şi benzi, pentru că tot oraşul a fost cârpit aşa. De această dată cei de la Drumuri Municipale, care se ocupă şi de Brâncoveanu şi de pasajul din Calea Şagului, au lucrat şi repede şi bine, s-au înscris în termene. Vom impune ca reabilitarea drumurilor afectate de lucrări să se facă din bordură în bordură, să nu mai avem cârpeli”, a conchis viceprimarul Sorin Grindeanu.

Probleme există cu amenajarea străzii Moise Doboşan. Executantul lucrării a fost penalizat pentru întârzieri. Recepţia este programată săptămâna viitoare, experţii urmând să se pronunţe asupra calităţii, spun reprezentanţii municipalităţii.

A. S.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor