De luni se preiau cererile pentru ajutoarele de încălzire a locuinţei

De luni se preiau cererile pentru ajutoarele de încălzire a locuinţei
Primăria Timişoara anunţă că se preiau cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, în condiţiile în care Prefectura Timiş a anunţat, zilele trecute, că va continua procesul „gigacaloria”, deşi în prima instanţă a pierdut, această instituţie atacând hotărârea de consiliu local prin care a fost majorat preţul de facturare a energiei termice în municipiu.

În perioada 7-18 decembrie, la cele 16 puncte operative ale societăţii de termoficare Colterm din Timişoara se preiau cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere de la persoanele singure sau familiile care începând din această lună îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei. Este vorba de cererile pentru acordarea ajutorului guvernamental conform OUG 5 din 2003, pentru cei care au un venit lunar net pe membru de familie de până la 615 lei, precum şi cele pentru ajutorul suplimentar de încălzire a locuinţei, de la bugetul local, pentru cei cu un venit lunar net pe membru de familie de până la 800 de lei.

Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare, se depun la punctele termice, individual sau prin asociaţiile de proprietari/chiriaşi. Titularii ajutorului pentru încălzirea locuinţei au obligaţia de a anunţa orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor realizate sau cu privire la domiciliu, în termen de 5 zile de la data modificării. Declararea necorespunzătoare a adevărului se pedepseşte conform legii penale.

Timişorenii pot obţine informaţii suplimentare cu privire la acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei la telefon 0256/293.884, la Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor