Se depun dosarele pentru examenul de suplinitori

De Marcela Sferlea
Reactualizat la:
Saptamana viitoare se depun dosarele pentru a sustine examenul de suplinitori
Saptamana viitoare se depun dosarele pentru a sustine examenul de suplinitori
Profesorii care nu au obţinut nota 5 la examenul de titularizare sau cei care îşi doresc să obţină un post de suplinitor mai au o şansă. Săptămâna viitoare, luni şi marţi, îşi pot depune dosarele la Inspectoratul Şcolar Timiş pentru a susţine examenul de suplinitori.

În judeţul Timiş există aproximativ 1.800 de posturi şi fracţiui de posturi netitularizabile, din care aproximativ 300 sunt rezervate. Din cele aproximativ 1500 de posturi şi fracţiuni de posturi disponibile, puţin peste 700 de posturi sunt întregi.

Examenul de suplinitori din acest an va avea loc în data de 4 august. La fel ca şi examenul de titularizare, şi cel de suplinitori va avea loc sub supravegherea camerelor de luat vederi în judeţul Timiş.

Rezultatele examenului de suplinitori se vor afişa în data de 8 august, iar contestaţiile se pot depune în 8 şi 9 august. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 11 august.

Şedinţa de repartizare a posturilor de suplinitori va avea loc în perioada 24-26 august.

La şedinţa publică de ocupare a posturilor de suplinitori pot participa şi profesorii care au obţinut note peste 5 la examenul de titularizare. În cadrul şedinţei de repartizare a candidaţilor pe posturile netitularizabile au prioritate cei care au susţinut examenul de titularizare.

UPDATE. Modificări pe ultima sută de metri la susţinerea examenului de suplinitori. Deşi iniţial examenul trebuia să fie unul organizat la nivelul judeţului Timiş, în cele din urmă subiectele pentru examen vor făcute la nivel naţional. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că se aşteaptă că unii dintre candidaţi să se sperie şi să nu se mai prezinte la examen. Majoritatea posturilor de suplinitori sunt în mediul rural. Acestea se ocupă destul de greu pentru că profesorii ar trebui să facă naveta, iar salariul nu este unul care să merite efortul.

Inspectoratul Şcolar mai vine cu o veste proastă pentru cei care asipră la un post în învăţământ. Din cauza faptul că nu s-a realizat planul de şcolarizare pentru clasa a IX-a şi 12 clase de liceu din judeţul Timiş au rămas neocupate, există posibilitatea ca din posturile diponibile să se facă reduceri.

„Am cerut o reactualizare a posturilor la şcoli, deocamdată nu putem să facem modificări, dar probabil până la şedinţa publică vor mai dispărea nişte posturi”, a spus inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş Francisc Halasz. Locurile din clasa a IX-a se mai pot completa în toamnă, după ce va avea loc a doua sesiune a evaluării naţionale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

.
TION.RO

Search in

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile