Atentie elevi! In Timisoara vor fi web-cam-uri in sali la examenul de Bacalaureat

De M.M.H.
Supraveghere stricta la Bacalaureat 2011
Supraveghere stricta la Bacalaureat 2011
Inspectoratul Școlar Timiș se pregătește să combată frauda de la Bacalaureat. Inspectorii școlari au luat două măsuri importante, în Timiș, pentru a-i descuraja pe elevi să copieze și pe profesori să-i lase să „se inspire” unii de la ceilalți sau din alte surse: vor fi instalate camere web în sălile de examinare, iar probele scrise vor fi susținute nu în licee, ca până acum, ci în școli generale.

Toleranță zero față de fraudă este motto-ul din 2011 al inspectorilor școlari pentru Bacalaureat. Primele măsuri luate vizează montarea unor camere web în sălile de examen. Astfel, spun inspectorii, elevii vor fi descurajați să copieze, pentru că fiecare moment va fi înregistrat pe un calculator, iar elevii prinși vor fi scoși afară din examen. Iar doi ani nu se mai pot înscrie la examenul național.

A doua măsură luată în Timiș vizează mutarea candidaților din liceul pe care l-au absolvit în școli de gimnaziu. Probele scrise ale examenului național vor fi susținute în școli generale în cazul a 36 din 60 de licee din Timiș. Nici profesorii care vor fi prinși cu mâța-n sac nu vor scăpa de sancțiuni. Ei riscă de la o mustrare la excluderea din învățământ, în funcție de gravitatea faptei. Anul trecut 20 de profosori au fost sancționați salarial și nu mai pot participa la examinări naționale. Dascălii au fost sancționați după ce inspectorii școlari au descoperit 30 de lucrări evaluate greșit, diferența dintre corectarea evaluatorului și cea a inspectorului fiind de câteva puncte în unele cazuri.

În județul Timiș, examenul de Bacalaureat va fi susținut de aproximativ 8.000 de candidați, absolvenți de liceu din acest an și din anii precedenți. În Timiș vor exista șapte centre de evaluare și 19 centre de examinare la Bacalaureatul din acest an.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

.
TION.RO

Search in

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile