Dascalii se pregatesc de ultima sesiune de pretransfer

1Comentariu
Dascalii se pregatesc de ultima sesiune de pretransfer
Profesorii din Timiş se apropie de ultima sută de metri a pretransferului. Sfârşitul lunii martie aduce dascălilor lista unităţilor de învăţământ unde există posturi disponibile. Profesorii care rămân din 1 septembrie fără normă la şcoala unde lucrează acum sunt primii care îşi aleg catedra pentru următorul an şcolar.

Ultima sesiune de pretransfer va avea loc în acest an. 2010 reprezintă şansa unora dintre profesorii timişeni să ajungă la şcoli de prestigiu din Timişoara. De anul viitor, angajarea se va face la unitatea de învăţământ, în urma unui interviu cu directorul şi membrii Consiliului de Administraţie al şcolii. Miercuri, 30.03.2011, se va da publicităţii lista unităţilor de învăţământ cu posturi disponibile. La Inspectoratul Şcolar Timiş vor fi afişate catedrele vacante. Profesorii care doresc să se transfere la o altă şcoală trebuie să depună cererile de pretransfer la IŞJ între 7 şi 21 aprilie. Până atunci, însă, îşi vor face punctajul de transfer, indicat de volumul activităţilor şcolare şi extraşcolare depuse de dascăli în ultimii doi ani de predat. Începutul lunii mai – 6-10 mai – înseamnă şedinţele publice în urma cărora cadrele didactice vor afla dacă au reuşit să ajungă la şcoala la care doresc sau rămân la aceeaşi unitate de învăţământ de unde au dorit să plece. Primii care îşi aleg noile posturi sunt profesorii care rămân fără normă din 1 septembrie. Dar aceasta nu este ultima şansă a dascălilor de a ajunge să intre la cursuri într-o şcoală bine cotată din Timişoara. Detaşarea la cerere sau în interesul învăţământului reprezintă alte două posibilităţi. Etapele de detaşare au loc între 18 şi 31 mai.

M.M. Hojda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor