Dascălii de biologie din Timiş protestează printr-o petiţie online

4Comentarii
Dascălii de biologie din Timiş protestează printr-o petiţie online
Profesorii de biologie din judeţul Timiş nu sunt de acord cu intenţia Ministerului Educaţiei de restructurare a curriculumului, proiect care se află în dezbatere publică şi în care, în planul-cadru pentru clasele I-VIII, disciplina „biologie” este înlocuită cu „ştiinţe ale naturii”, la clasele a V-a şi a VI-a.

De asemenea, planurile-cadru pentru liceu prevăd o singură oră de biologie la clasele a IX-a şi a X-a, precum şi câte o oră de biologie la clasele a XI-a şi a XII-a la liceele teoretice profil real şi la cele teoretice, profil uman.

„În fiecare an, tot mai mulţi elevi aleg biologia ca disciplină de examen la bacalaureat (toate statisticile sunt publice, dar nu ţine nimeni cont de ele), în condiţiile în care numărul de ore la clasă se reduce. Nu de puţine ori, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a ne opresc pe coridoarele şcolii întrebându-ne <<De ce nu mai fac ore de biologie?>>. Ce explicaţii le-am putea da? Cu atât mai mult cu cât aceştia doresc să urmeze ulterior diferite facultăţi sau şcoli postliceale în domenii ca medicină, farmacie, biologie, medicină veterinară, protecţia mediului, iar oferta şcolii este nulă pentru nivelul lor de interes”, se arată în petiţia postată pe site-ul www.petitieonline.ro, semnată de profesorii de biologie din judeţul Timiş şi de inspectorul şcolar de specialitate Angela Putnic. Până în prezent, petiţia a strâns aproape 2000 de semnături, dar are nevoie de minim 5000 pentru a fi luată în considerare. „Starea în care se află sistemul educaţional, în ziua de azi, este absolut deplorabilă. Umilitor în acelaşi timp pentru profesori cât şi pentru elevi. Elevii sunt privaţi de informaţii, ei nici măcar nu conştientizează acest lucru, iar profesorii se plâng ca rămân fără posturi”, este de părere Cristiana-Andreea Piscoi, din Timişoara, una dintre semnatarele petiţiei. Rămâne de văzut dacă dascălii din Timiş vor reuşi să atragă astfel atenţia ministrului Educaţiei…4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor