Cutremur la Judeţean?

5Comentarii
Cutremur la Judeţean?
TIMIŞOARA. Directorul Spitalului Judeţean din Timişoara, aproape de demisie! Tocmai s-a primit raportul unui control pe care o comisie de la Ministerul Sănătăţii l-a făcut în urmă cu două săptămâni în cea mai mare unitate medicală din vestul ţării.

Concluziile inspectorilor n-au fost dintre cele mai fericite. Verificările au vizat sectorul de resurse umane, cel financiar-contabil, achiziţiile şi inspecţia sanitară de stat şi, în final, se recomandă demisia managerului general Mihai Ionac. De cealaltă parte, conducerea Judeţeanului susţine că raportul final cuprinde mai multe date neadevărate şi, în consecinţă, va face o sesizare în acest sens. „Raportul primit de la MS conţine o serie de informaţii eronate.

Există o propunere în sensul demiterii mele, doar dacă lucrurile stau aşa cum scrie în raport, însă acolo sunt lucruri aberante pe care eu le pot dovedi cu acte că nu sunt aşa. De exemplu, acolo scrie că eu nu aveam dreptul să ma înscriu la concursul de manager pentru că eram urmărit penal, dar eu am hârtie că nu eram, sau că am vândut caiete de sarcini, deşi noi suntem prima instituţie din judeţ care le-a pus pe Internet”, spune managerul Judeţeanului, dr. Mihai Ionac. Încă înainte de sosirea raportului, luni, directorul adjunct al Spitalului, profesorul Dorel Săndesc, şi-a înaintat demisia din motive personale. Medicul a precizat că a renunţat la această funcţie pentru că timpul nu-i mai permite să se ocupe de meseria lui. În ceea ce îl priveşte pe managerul general al spitalului, Mihai Ionac, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a precizat că „în raport este făcută o propunere, acum domnul manager al Spitalului Judeţean are la dispoziţie zece zile să zică ce vrea despre ea şi să ia o decizie”.

Întrebat care crede că va fi aceasta, Nicolăescu a adăugat că „nu-i corect să fac presupuneri atâta timp cât încă se mai pot lua decizii”. Directorul Mihai Ionac spune că astăzi va trimite Ministerului Sănătăţii un răspuns la raportul comisiei de control.

Sanda Lupean5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor