Curţi inundate la periferia Timişoarei

6Comentarii
Curţi inundate la periferia Timişoarei
Câteva gospodării au fost inundate pe strada Euripide, aflată lângă zona industrială Calea Buziaşului din Timişoara, după ce canalizarea nu a mai făcut faţă. Pompierii au intervenit cu mai multe motopompe, însă evacuarea apei, care a ajuns în unele curţi şi la un metru, se dovedeşte a fi dificilă. Imagini  | Video Video  Forum

Oamenii din zonă spun că apa a început să se adune în curţi încă de joia trecută şi că au dat mai multe apeluri la Primăria Timişoara, însă fără succes. Într-un final, când au văzut că nivelul apei din curţi nu scade, au sunat la pompieri. Aceştia au ajuns la faţa locului, însă intervenţia s-a dovedit a fi mai dificilă decât era estimată, aşa că au fost solicitate mai multe motopompe pentru evacuarea apei.

Apa vine dinspre Ciarda Roşie şi dinspre Moşniţa. Am pus pământ şi am început să facem un fel de baraj, ca să nu mai vină apa de pe câmp”, a explicat şeful Direcţiei Edilitare a Primăriei Timişoara, Marius Oneţiu.

Viceprimarul Sorin Grindeanu spune că inundaţiile au fost cauzate de faptul că un canal de întreţinerea căruia ar fi trebuit să se ocupe Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) s-a înfundat, iar apa vine dinspre câmp spre oraş.

Reprezentanţii ANIF susţin însă că vina nu le aparţine. „Acolo oamenii au construit un canal pluvial, care se scurge în canalul ANIF-ului. Canalul ANIF-ului nu a fost proiectat să preia şi apa pluvială din acea zonă, aşa că s-a umplut, iar apa a început să curgă înapoi şi i-a inundat. Acolo trebuie văzut cine a dat autorizaţii pentru construcţia acelui canal, pentru că aşa este foarte simplu să dăm vina pe unul sau pe altul. Canalul ANIF-ului nu s-a înfundat”, a precizat directorul regional al ANIF, Adrian Pau.

 

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor