Cursuri gratuite in judetele din vestul tarii

De Delia S. Barbu
Cursuri gratuite in judetele din vestul tarii
Un număr de 200 de persoane din Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin pot urma cursuri gratuite de mecanic auto, contabilitate, limba engleză şi altele. În perioada aprilie- mai 2012 se desfăşoară activitatea de selecţie a beneficiarilor care doresc să urmeze cursurile de formare profesională din cadrul proiectului POSDRU “Iniţiative Europene de Dezvoltare Rurală – dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale”.

Proiectul se adresează unui număr de 200 de persoane din opt comunităţi rurale din patru judeţe din Regiunea de Vest, în special persoane ocupate în agricultura de subzistenţă şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi managerilor şi angajaţilor din mediul rural, acordând o atenţie deosebită femeilor şi grupurilor defavorizate.

Cursurile de formare profesională vor demara în luna decembrie a acestui an şi vizează următoarele domenii: mecanic auto, contabilitate, securitate şi sănătate în muncă, resurse umane, protecţia mediului, TIC, comunicare în limba engleză şi antreprenoriat rural. Persoanele interesate de participarea la cursuri vor beneficia, începând cu luna august 2012, de servicii de orientare şi consiliere profesională şi antreprenorială. Participarea la aceste cursuri este gratuită. În plus, pentru a se asigura menţinerea în activităţile de durată a celor cu constrângeri financiare, au fost prevăzute subvenţii, care vor fi acordate pe baza participării la curs.

„Reprezentanţii autorităţilor publice locale care doresc să faciliteze accesul persoanelor din mediul rural la cursurile de formare profesională sunt ivitate să ne transmită datele de contact la adresa de email: iear.fse@gmail.com sau la telefon 0752057772 în vederea iniţierii procedurii de parteneriat în cadrul proiectului Iniţiative Europene de Antreprenoriat Rural- Dezvoltarea Resurselor umane din zonele rurale”, precizează organizatorii. Proiectul este implementat în parteneriat de SC Best Proserv Centre SRL şi UJ CNSLR Frăţia Timiş.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !