Curs de teatru forum la Timisoara

De Alina Neagu
Curs de teatru forum la Timisoara
© Foto: Théâtre de l'Opprimé
În decembrie, Théâtre de l’Opprimé și Basca – solidaritate şi acţiune oferă o oportunitate unică tuturor celor care sunt interesați să-și antreneze empatia și să-i ajute și pe alții să o facă. O oportunitate de neratat pentru profesori, formatori, lucrători sociali și de tineret, actori sau orice alte persoane interesate.

În perioada 15-19 decembrie, în Timișoara are loc primul curs de teatru forum susținut în România de Rui Frati, actor, regizor și formator de talie mondială. Rui a studiat și a lucrat mulți ani cu Augusto Boal, cel care a dezvoltat conceptul și metodologia pentru teatru forum în Brazilia, în anii ‘60. Împreună cu Rui Frati vor susține livrarea cursului Victor Dragoș, Oana Bajka și Romina Matei, formatori de teatru forum la Basca. Teatrul Forum este o tehnică de teatru interactiv care invită publicul să își pună în practică propriile idei pentru a soluționa conflictele propuse în scenă. Particularitatea Teatrului Forum este că transformă spectatorul pasiv în spect-actor, în subiect activ al spectacolului. Formularul de înscriere îl găsiți aici.

Obiectivul cursului este înţelegerea procesului şi însuşirea tehnicii necesare pentru crearea unui teatru forum. La finalul cursului participanții vor avea competenţele necesare pentru a construi un spectacol de teatru forum împreună cu grupurile cu care lucrează. În plus, echipa Basca va oferi mentorat gratuit participanților în următoarele 3 luni după curs pentru a-i ajuta în acest proces. Fiecare participant va primi o diplomă co-semnată de Basca şi Théâtre de l’Opprimé.

Mai multe informaţii găsiți aici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !