Curs de teatru forum cu Rui Frati

De A. M. A.
Curs de teatru forum cu Rui Frati
© foto: Facebook
În perioada 15-19 decembrie are loc primul curs de teatru forum oferit de Rui Frati împreună cu echipa de la Basca: Victor Dragoș, Oana Bajka și Romina Matei.

Cursul teatru forum a fost pus la cale de Théâtre de l’Opprimé din Paris și Basca din Timișoara.

Basca se află în fosta fabrică de pălării PALTIM, o mică hală abandonată, un loc unde se produceau pălării devine un spaţiu pentru solidaritate şi acţiune. Un spaţiu de întâlnire între artişti, persoane vulnerabile şi comunitate. În acest spațiu inedit se desfăşoară proiecte de teatru, circ, film şi muzică cu, pentru şi despre persoanele aflate în dificultate.

Acţiunile lor au două direcţii principale:

  • Ateliere de artă prin care să oferă persoanelor vulnerabile o voce şi încrederea că această voce este ascultată şi contează.
  • Spectacole, concerte, proiecţii de film şi alte evenimente ce realizează o conexiune între comunităţile defavorizate cetăţenii obişnuiţi.

Théâtre de l’Opprimé s-a înființat în anul 1998 și este condus de Rui Frati. Localizat într-un spațiu abandonat transformat apoi în teatru, acesta organizează cursuri, workshop-uri, laboratoare artistice și promovează dramaturgia contemporană.

Actor şi regizor, Rui Frati şi-a început cariera teatrală în Brazilia. S-a format alături de Augusto Boal, Robert Wilson, Andrei Serban, Enrique Buenaventura, Ariane Mnouchkine, Maurice Vanneau, Alvin Nikolais. A lucrat alături de Augusto Boal încă de la începuturile companiei Théâtre de l’Opprimé din Paris.

Victor Dragoş, Oana Bajka şi Romina Matei sunt co-fondatori ai Basca – spaţiu pentru solidaritate şi acţiune şi lucrează în proiecte de teatru forum din 2015, după ce s-au format la Théâtre de l’Opprimé din Paris.

Teatrul Forum este o tehnică de teatru interactiv care invită publicul să își pună în practică propriile idei pentru a soluționa conflictele propuse în scenă. Particularitatea Teatrului Forum este că elimină „al patrulea perete” ce desparte publicul de scenă, transformând astfel spectatorul pasiv în spect-actor, în subiect activ al spectacolului. O dată, de două ori, de zece ori protagoniști și antagoniști, actorii și publicul împreună caută alternative la inevitabilul conflictului iniţal. Atât prin formă cât și prin conținut, metoda teatrului forum îmbină expresia artistică cu participarea socială, implicarea civică și activismul politic de care orice cetățean este responsabil.

Obiectivul cursului este înţelegerea procesului şi însuşirea tehnicii necesare pentru crearea unui teatru forum. „ La finalul cursului veţi avea uneltele şi competenţele necesare pentru a construi un spectacol de teatru forum împreună cu grupurile cu care lucraţi. În plus, vom oferi mentorat gratuit în următoarele 3 luni după curs pentru a vă ajuta în acest proces” transmit organizatorii. Fiecare participant va primi o diplomă co-semnată de Basca şi Théâtre de l’Opprimé” transmit organizatorii.

Program:
– vineri, 15 decembrie: 15:00 – 19:00
– sâmbătă, 16 decembrie: 13:00 – 19:00
– duminică, 17 decembrie: 13:00 – 19:00
– luni, 18 decembrie: 15:00 – 19:00
– marţi, 19 decembrie: 15:00 – 18:00 şi prezentare publică de la 18:30

Rui Frati va participa doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Cursul se va ţine în franceză, engleză şi română. Cunoaşterea limbii franceze sau a limbii engleze nu reprezintă o condiţie de participare.
BASCA este locat pe Splaiul Nicolae Titulescu nr. 5

Tarife:
– tarif general: 250 de lei
– tarif redus pentru studenţi şi profesori: 200 de lei
– tarif pentru companii: 400 de lei

Formular de înscriere: https://goo.gl/forms/e2lsMSVxDqz3Yypf20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor