Curricula educatiei medicale a studentilor de la medicina din Timisoara, in schimbare

De M.S.
Curricula educatiei medicale a studentilor de la medicina din Timisoara, in schimbare
Curricula educatiei medicale a studentilor de la medicina din Timisoara, in schimbare
Studenţii de la Facultatea de Medicină au nevoie de o schimbare în ceea ce priveşte curricula educaţiei medicale. Pentru a se analiza aceste posibile modificări, la Timişoara are loc un eveniment cu participare internaţională organizat pentru prima dată în oraşul de pe Bega. O primă modificare a curriculei a avut loc în urmă cu doi ani şi urmeză încă o schimbare în vară.

În perioada 19-20 aprilie, la Timişoara are loc evenimentul „Timişoara International Medical Education Day”. În aceste zile, specialişti în domeniul educaţiei medicale din ţară şi din străinătate dezbat subiectul curriculei educaţiei medicale. Un prim pas pentru schimbare curriculei a fost făcut la Timişoara în urmă cu doi ani, iar peste câteva luni va mai avea loc o modificare.

„Ce înseamnă această modificare pe care am făcut-o? Înseamnă un modul complet. Asta reflectă capacitatea studentului de a participa la un program de studiu care începe cu noţiuni de anatomie, de exemplu a sistemului nervos, continuă cu funcţionarea sistemului nervos, continuă cu modificările din creier, cu semnele clinice din neurologie şi semnele clinice din psihiatrie şi astfel are o cu totul altă viziune asupra bolnavului. Din acest motiv, modulul se numeşte modul de neuroştiinţe, aşa cum se face în multe universităţi din Europa. Următorul pas va avea loc chiar în această vară. Va fi iniţiat al doilea modul care se referă la sistemul respirator”, a spus rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, Marius Raica.

Tot acesta a mai spus în acest moment volumul de informaţie care se predă este mult prea mare pentru ceea ce vor să producă mai apoi studenţii. Raica a mai spus că o modificare în totalitatea a curriculei, astfel încât studenţii să înveţe în aceleaşi condiţii în care învaţă acum cei din universităţile din străinătate, va putea avea loc abia în 15 ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !