Curăţenia de Sărbători

1Comentariu
Curăţenia de Sărbători
Pentru că mai avem la dispoziţie doar două săptămâni, cel mai indicat lucru este acela de a duce la curăţătorie lucrurile mari din casă: covoare, lenjerii, plăpumi etc.

Vom scăpa astfel de spălat covoare imense şi de căratul acestora pe scările din bloc.
Fiecare membru al familiei trebuie să se ocupe, în week-end-ul care urmează, de propria cameră. Începeţi cu golitul şifonierelor din incinte. Acestea trebuie şterse cu o soluţie specifică şi apoi aeriste. Este indicat să sortaţi, cu această ocazie, şi hainele din ele. Aşa că evacuaţi obiectele vestimentare pe care nu le mai folosiţi de foarte mult timp şi pe cele care sunt vechi. Veţi găsi, mai ales în această perioadă, multe persoane nevoiaşe care vor avea nevoie de ele.
Acelaşi proces trebuie realizat şi în bucătărie, living, debara, baie şi balcon. Curăţenia trebuie să înceapă de sus în jos.

Pentru că sufrageria şi bucătăria sunt camerele în care ne petrecem foarte mult timp, aici apare şi cel mai mult deranj: reviste uitate pe rafturi, pungi şi pliante adunate de la ultimele cumpărături, cd-uri, pete pe scaune şi canapele. Scăpaţi de ceea ce nu vă mai trebuie, de pânzele de păianjen ascunse pe sub mobilă, goliţi vitrinele şi dulapurile ştergându-le cu detergenţii potriviţi. Este foarte important să faceţi cât mai mult loc pentru decoraţiunile de Crăciun, pentru bradul împodobit. În această perioadă a anului veţi folosi foarte mult cămara. Aşa că, înainte de a trece în bucătărie, puteţi rezolva încăperea menţionată mai sus. Cu această ocazie veţi face şi mai mult spaţiu aruncând din obiectele de care nu mai aveţi nevoie!
În bucătărie o să aveţi cel mai mult de lucru. Goliţi frigiderul de mâncare, spălaţi-l şi aruncaţi produsele cu termenele de valabilitate expirate. Nu uitaţi de numeroasele sertare de la mobila de bucătărie, de cuptorul de la aragaz, veselă, oale şi servicii. Abia după curăţarea celor menţionate putem trece la spălatul faianţei şi gresiei.
Foarte important este şi holul casei! În nici un caz nu trebuie să lăsaţi încălţăminte murdară şi … haine peste haine. Opriţi doar elementele de care chiar aveţi nevoie în această perioadă şi încercaţi să ascundeţi restul măcar pentru câteva zile.
Pentru spălatul geamurilor este bine să alegeţi o zi cât mai apropiată de Crăciun. Dacă le veţi curăţa cu ceva timp înainte şi aveţi ghinionul să plouă după, acţiunea a fost realizată degeaba. Nu uitaţi, în Ajunul Crăciunului mai ştergeţi puţin praful, o ultimă aspirare şi aerisiţi fiecare cameră în parte! Spor la curăţenie!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor