Cum sa ne protejam pasarile pe timp de vara

Reactualizat la:
Cum sa ne protejam pasarile pe timp de vara
ADVERTORIAL. Agroland este cea mai mare retea de magazine agricole din Romania. Principalul obiectiv al companiei este incurajarea cat mai multor familii – mai ales din mediul rural, dar nu numai, sa isi produca in gospodarie hrana necesara. Prin expertiza pe care am dobandit-o de-a lungul anilor, va sfatuim sa dedicati mai multa atentie pe timp de vara pasarilor din propriile curti.

Este bine cunoscut faptul ca stresul este inamicul principal in ceea ce priveste dezvoltarea armonioasa a pasarilor. Factorii de stres pot fi multipli, dar pentru ca suntem in plina vara este important sa mentionam urmatorii:

– Temperatura – un factor foarte important pentru confortul pasarilor de curte. Trebuie sa ne asiguram ca nu ne expunem inaripatele la caldura foarte mare sau la fluctuatii de temperatura. In caz contrar, pasarile isi schimba comportamentul, devenind foarte agresive. Un alt efect ar putea fi si scaderea imunitatii. Ca si preventie recomandam, in caz de temperaturi de peste 30 de grade Celsius, adapostirea in refugii sau spatii umbrite, total ferite de razele directe ale soarelui.

– Umiditatea – un factor ce poate aparea in cazul in care pasarile sunt crescute in spatii inchise. Solutia ar fi o buna ventilare a spatiului si improspatarea periodica a asternutului.

– Hidratarea – esentiala pe timp de vara. Este obligatoriu sa ne asiguram ca pasarile au apa la discretie, punand mare accent pe igiena adapatorilor. Asadar, va sfatuim sa folositi adapatori adaptate numarului de pasari din gospodarie, dar si a varstei acestora.

– Alimentatia – factor esential cand vine vorba despre cresterea pasarilor. Carentele de nutrienti si proteine sunt cauzele principale care duc la imbolnaviri sau comportament canibalic la pasari. Astfel, este foarte important sa va asigurati ca pasarile primesc necesarul de hrana si sa nu faceti rabat la calitatea acesteia.

– Spatiul – alt factor de care trebuie sa tinem cont. In cazul in care pasarile sunt tinute in spatii prea mici, acestea dezvolta un comportament agresiv. De asemenea apare riscul imbolnavirilor, transmiterea de microbi si virusi efectuandu-se mult mai usor.

Daca va ingrijiti adecvat inaripatele din propriile curti, satisfactia muncii voastre va fi semnificativ crescuta.

Gasiti produse specializate, in functie de categoria de varsta si specie aici.
Regulament de plasare a anunturilor