Cum sa alegi o tableta ieftina

Cum sa alegi o tableta ieftina
© foto: eMag
ADVERTORIAL. Cauți o tabletă ieftină, dar nu știi ce sa alegi? Piața tabletelor ieftine este foarte variată în ziua de azi, mai ales având în vedere faptul că piața tabletelor nu evoluează la fel de rapid precum cea a smartphone-urilor. De obicei, cei în căutarea unei tablete, nu vor să plătească sute de euro, iar tabletele ieftine sunt numai bune pentru browsing, e-mailuri, video și jocuri.

Comercianții sunt conștienți de acest lucru, și de aceea există foarte multe tablete ieftine de calitate pe piața din ziua de azi. Pornind de la companiile care vor să își crească rapid cota de piață, la companii deja cunoscute care vor să se dezvolte pe segmentul mid-range, există foarte multe companii care comercializează tablete ieftine, care chiar merită încercate.

Însă de ce trebuie să ținem cont atunci când căutăm o tabletă ieftină care să nu ne dezamăgească două zile mai târziu? Pentru a răspunde la această întrebare, am creat un scurt ghid care să te ajute să alegi o tabletă ieftină cât mai calitativă.

1. De ce diagonală de ecran am nevoie?

Cauți o tabletă ieftină portabilă, cu o diagonală de 7 inch, sau vrei ceva mai mare? În general, tabletele ieftine cu diagonala de 7 sau 9 inch sunt indicate, dacă plănuiești să iei tableta cu tine peste tot, în timp ce tabletele ieftine cu o diagonală de 9-10 inch sunt indicate în cazul în care vei naviga pe ea mai mult acasă. Îți indicăm să cauți o tabletă ieftină cu un ecran IPS, întrucât acest lucru va garanta culori și unghiuri de vizualizare cât mai bune. În ceea ce privește rezoluția, îți recomandăm să ții mai degrabă cont de densitatea pixelilor: ai nevoie de mai puțini pixeli pe un ecran mic și invers. În cazul tabletelor ieftine, este recomandat să ai cel puțin 220 de pixeli/inch.

2. De ce spațiu de stocare am nevoie?

Este adevărat că tabletele ieftine nu vor avea întotdeauna un spațiu de stocare foarte generos, dar acest lucru este în regulă dacă tableta aleasă beneficiază de un slot pentru un card microSD. În cazul tabletelor ieftine, este indicat ca acestea să aibă cel puțin 16 GB de stocare. În cazul în care o tabletă ieftină are 8 GB fără posibilitatea de a folosi un card microSD, spațiul va fi foarte limitat, întrucât sistemul de operare și aplicațiile pre-instalate vor ocupa aproape jumătate.

3. De ce fel de procesor am nevoie?

Cel mai indicat, atunci când ești în căutarea unei tablete ieftine, este să citești atent recenziile tabletelor ieftine, pentru a afla cât de bine funcționează în anumite situații. Dacă ești atent doar la câți GHz sau RAM are o tabletă ieftină, s-ar putea ca aceste specificații să nu se ridice la înălțimea așteptărilor tale.

4. Ce fel de software ar trebui să aleg?

În cazul unei tablete ieftine, Android este cel mai indicat software, întrucât ai acces la Google Play, de unde poți alege o suită de aplicații. Însă nu toate tabletele ieftine care folosesc Android sunt bune, de aceea, ca și în cazul procesorului, este important să citești recenzii cu privire la specificațiile unei tablete ieftine.

În concluzie, există foarte multe opțiuni de tablete ieftine, trebuie doar să vrei să o găsești pe cea care ți se potrivește cel mai bine din punct de vedere al specificațiilor enumerate mai sus.

(89236)
Regulament de plasare a anunturilor