Cum ar putea colabora un ceasornicar cu un DJ? Timisoara, atelier pentru mestesuguri altfel, la Street Delivery

De Simina Bratu
Cum ar putea colabora un ceasornicar cu un DJ? Timisoara, atelier pentru mestesuguri altfel, la Street Delivery
© FOTO: Facebook/StreetDeliveryTimisoara
Pentru al zecelea an consecutiv, Street Delivery își propune să-i scoată pe timișoreni din monotonia cotidiană. Ediția din 2016 pune accentul pe meșteri, pe oamenii care sunt pasionați de meseria lor și care vor să transforme orașul într-unul mai bun… șurub cu șurub. Astfel, timp de trei zile, Timișoara va deveni un atelier viu, ce aduce laolaltă meșteșuguri mai vechi și mai noi. De asemenea, s-au confirmat și străzile pe care se va desfășura evenimentul.

A zecea ediție Street Delivery Timisoara va avea loc în perioada 10 – 12 iulie, în zona Traian, respectiv: Parcul Poporului/Regina Maria, str. I.L. Caragiale, str. Gheorghe Marinescu, Piaţa Romanilor, str. Episcop Iosef Lonovici, str. Corneliu Micloşi și str. Dionisie Linţia.

„Anul acesta, la ediția a 10-a, ne concentrăm pe meșteșug, pe oameni pasionați de arta meseriei lor. Timp de trei zile, transformăm străzile într-un atelier viu. Aducem împreună meșteșuguri vechi și noi, construim o punte între meseriașii tradiționali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari, ceaprazari etc.) și noua generație de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți și alții), pentru un schimb de instrumente, cunoștințe, tehnici și viziuni din care să iasă scântei și poate să inventăm noi moduri de interacțiune cu obiectele și meseriile aproape uitate”, au transmis organizatorii.

Vrei să te înscrii la Street Delivery? Atunci, trebuie să faci echipă cu un meșter din orice domeniu și să-ți anunți participarea la eveniment până pe 15 mai.

„Propunerea voastră de proiect trebuie să respecte tema, să arate vizitatorilor procesul de lucru într-un mod interactiv și să vină cu soluții sustenabile prin care putem readuce meșteșugarii tradiționali și meseriile lor în atenția societății. Încurajăm proiecte interdisciplinare, fie ele pragmatice sau conceptuale, orice te inspiră să explorezi subiectul. Cel mai bune proiecte vor fi sprijinite în faza de producție de echipa Street Delivery”, au mai spus realizatorii evenimentului.

Astfel, după ce ați discutat cu meșterul, i-ați aflat povestea și i-ați spus despre Street Delivery, trebuie doar să transmiteți ideea aici. De asemenea, imaginile legate de proiect sunt binevenite.

„Ne-ar plăcea să găsim moduri noi de a utiliza obiceiuri și obiecte vechi. Gândește-te cum ar fi ca radioul bunicii să capete o mufă prin care îl poți conecta la smartphone? Cum ar arăta o colaborare între un ceasornicar și un DJ? Ce ar putea face un restaurator de mobilă cu o imprimantă 3D? Sau poate vrei pur și simplu să creezi un site pentru bătrânul din colț care a făcut jucării toată viața”, au concluzionat organizatorii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor