Cultură pe puncte

Cultură pe puncte
Proiectele culturale vor fi cofinanţate din bugetul local în funcţie de punctejele obţinute. Pentru prima dată Primăria Timişoara va avea criterii de eligibilitate ale proiectelor culturale.

Executivul local a propus consilierilor timişoreni un proiect de hotărâre care prevede acordarea de punctaje proiectelor ce sunt depuse la Primăria Timişoara pentru cofinanţare de diverse instituţii, organizaţii sau asociaţii.

„Până acum nu am avut la dispoziţie astfel de criterii şi au fost câteva situaţii în care am fost nevoiţi să revenim asupra unor proiecte pe care le-am aprobat deja, deoarece am observat că ele nu s-au derulat aşa cum ni s-a spus”, ne-a declarat consilierul local Sergiu Ştirbu, preşedintele comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local. Autorităţile locale vor ca prin aceste criterii să fie alese şi finanţate proiectele cele mai bune, mai ales pentru că numărul proiectelor depuse este tot mai mare de la an la an.

 Astfel că proiectele vor fi analizate şi vor primi punctaje în funcţie de relevanţa pe care o are în faţa publicului ţintă, dar şi în funcţie de felul în care a fost întocmit bugetul. Ideea Executivului local are însă nevoie şi de aprobarea consilierilor locali pentru a fi pusă în aplicare.
Regulament de plasare a anunturilor