Cu ochii pe frontiere

Viorel Alexe
Viorel Alexe
Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timişoara, componentă a I.G.P.F., are responsabilitate pe 20 % din frontiera României.

Potrivit comisarului Viorel Alexe, de la IJPF Timiş, în primele nouă luni ale ale acestui an, activitatea autorităţilor de frontieră a fost caracterizaăa de eforturi constante în scopul prevenirii, descoperirii şi sancţionării faptelor ilegale, de genul migraţiei ilegale, traficului de persoane, precum şi a contrabandei.

În perioada de referinţă au fost organizate misiuni comune, atât cu poliţia, cât şi cu autorităţile de supraveghere vamala, A.R.R. sau alte structuri ce au responsabilităţi în domeniu. Numărul celor care au încercat sau au acţionat în zona de responsabilitate, încălcând legislaţia în vigoare, a fost de peste 740 de persoane cercetate, ce au comis peste 500 de infracţiuni.

Dintre acestea, 577 au fost cetăţeni români, iar straini 169. Comisarul Alexe a mai arătat că o tendinţă constantă a fost înregistrată în ceea ce priveşte încercările de ieşire din ţară, în mod ilegal, a cetăţenilor străini din state cu potenţial migrator, aceştia acţionând în grupuri infracţionale organizate, constituite din 4 până la 16 persoane, călăuzite şi îndrumate de diferite persoane care, contra unor sume cuprinse între 500 şi 2000 de euro, le promit ajungerea în diferite ţări din Uniunea Europeană.

Caracteristic modului de acţiune a filierelor de trafic de persoane descoperite, în care au fost implicate şi reţinute 53 de persoane, a constituit alegerea unor trasee accesibile circulaţiei publice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor