Cu copilul la psiholog

Cu copilul la psiholog
CLUJ-NAPOCA - Numărul elevilor celor care trec pragul unui cabinet specializat de psihologie este în creştere. Judeţul Cluj se află pe locul doi, după Capitală, la numărul de cabinete de consiliere psihologică din şcoli. Există 75 de cabinete la care pot apela toţi elevii clujeni.

Cei care au probleme de comportament sunt îndrumaţi către cabinetele de psihologie. În plus, de psihologii şcolari sunt consiliaţi şi copiii care au probleme la şcoală din cauza stresului provocat de programa prea încărcată. „Activitatea noastră trebuie să fie eficientă”, a zis Marin Plosca, coordonatorul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică. Şi psihologii de la cabinetele private au, printre pacienţi, elevi. În general, este vorba despre tineri cu probleme emoţionale, care nu se adaptează în societate sau sunt violenţi. Părinţii îşi duc de obicei odraslele la consiliere privată atunci când observă că problema nu poate fi rezolvată acasă. „Clujenii au început să fie mai deschişi şi nu mai consideră o ruşine întâlnirea cu un psiholog”, precizează Carmen Todor, psihoterapeut. În comparaţie cu occidentalii, românii încă mai au unele prejudecăţi când vine vorba să ceară ajutorul unui psiholog. Lipsa de comunicare în familie este principala problemă care cauzează dereglări de comportament copiilor. Mai nou, plecarea unui părinte în străinătate le provoacă acestora probleme emoţionale care necesită consiliere specializată.

Cât costă terapia privată?

Terapia pentru tineri este personalizată şi depinde de severitatea cazurilor. Există şi tratament medicamentos, dar de cele mai multe ori problemele sunt rezolvate prin comunicarea dintre pacient şi psiholog. Consultaţia psihiatrică este în medie 40 de lei, iar o şedinţă de psihoterapie valorează 45 de lei. În cabinetele şcolare consultaţiile şi terapiile sunt gratis.

Mihaela Hiticaş
mihaela.hiticas@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor