Cu bomba la plimbare

Reactualizat la:
Cu bomba la plimbare
Un patron din Zalău a condus 800 de kilometri o maşină încărcată cu câteva tone de proiectile, încercând să-şi vândă „marfa“.

Un patron inconştient al unui depozit de fier vechi din Zalău a reuşit performanţa unică de a aduna, vreme de doi ani, 40 de tone de bombe din al Doilea Război Mondial. O altă idee „genială“ a lui Ioan Olar, patronul SC Perfecta SRL, a fost de a transporta proiectilele cu o basculantă până la Combinatul Metalurgic de la Reşiţa pentru a le vinde. „Când am ajuns acolo şi au văzut ce transport nu au vrut să-mi cumpere fierul“, povesteşte, cu sinceritate, Olar.
„Le-am basculat câte 20 de tone odată“
După această întâmplare, patronul a făcut cale-ntoarsă la Zalău, cu acelaşi camion plin cu bombe. Locul unde au fost găsite bombele se află în vecinătatea depozitelor de combustibile a judeţului Sălaj. Ioan Olar încearcă din răsputeri să demonstreze că bombele nu sunt în stare de funcţionare. În curtea depozitului sunt trei mormane de bombe. Arată aşa, spune Olar, pentru că au fost basculate.
„De trei patru ori le-am încărcat şi le-am basculat şi niciodată nu s-a întâmplat nimic. Le-am adus de la Victoria, judeţul Braşov, de unde le-am cumpărat dintr-un poligon de tragere. Le-am încărcat cu vola şi le-am basculat câte 20 de tone odată şi nu au explodat. Multe dintre ele nu au focoase, deci nu pot exploda“, spune Olar. Bombele au fost cumpărate contra sumei de 30.000 de lei de la firma Pirochim, din oraşul Victoria. „Avem certificate de delabolare. Asta înseamnă că au fost puşcate odată şi înăuntru nu mai este praf de puşcă, ci doar pământ“, mai afirmă Olar.
Bombe pentru artileria grea
Pentru a arăta că are dreptate, Olar se caţără pe unul dintre mormanele de bombe. La un moment dat, unul dintre angajaţii depozitului de fier vechi prinde curaj şi vrea să facă un pariu cu unul dintre pirotehniştii care au fost la faţa locului. Omul este gata să taie una dintre bombe cu o pânză şi pentru asta e în stare să îşi parieze şi apartamentul. Gheorge Labo, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, a declarat că proiectilele au fost inventariate şi că vor fi transportate la un poligon militar unde vor fi explodate cu adevărat.
„În total sunt 800 de proiectile, de calibru 152 mm, folosite de artileria grea împotriva tancurilor sau la bombardamente împotriva ţintelor fixe“, a spus Labo. În „scenă“ au intrat şi procurorii care au dispus efectuarea unei expertize tehnico-ştiinţifice care să ateste dacă bombele erau sau nu în stare de funcţionare. Abia după aceea se va putea vorbi despre încălcarea sau nu a legii din partea patronului Ioan Olar.

 

Sursa: EVZ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor