Crosul Cetatii la Timisoara, pe strazile pietonale din centru, pe urmele lui Eugeniu de Savoya

De Adrian Panduru
Crosul Cetatii la Timisoara, pe strazile pietonale din centru, pe urmele lui Eugeniu de Savoya
© TION: Crosul Cetatii la Timisoara, pe strazile pietonale din centru, pe urmele lui Eugeniu de Savoya
Alergotura dă startul Crosului Cetății. Pe 22 octombrie se va alerga pentru a reînvia istoria Timișoarei. Două curse pentru adulți și una pentru copii vă așteaptă peste aproximativ două săptămâni, cu plecare din Piața Libertății.

Crosul Cetății va avea loc în 22 octombrie, începând cu ora 9, în Piața Libertății. La eveniment se poate participa fără taxă, dar se face o donaţie în valoare minimă de 10 lei, iar suma totală adunată va fi donată integral către o cauză socială care va fi anunţată în cel mai scurt timp. Toţi cei care trec linia de finish la probele de 5 km şi 10 km vor participa la o tombolă unde premiul cel mare este un telefon mobil. O altă tombolă va fi organizată pentru cursa copiilor, cu premii interesante.

Vor fi două curse pentru adulţi (de 5 km şi 10 km) şi una pentru copii (1.5 km).

Evenimentul pus la cale de Alergotura marchează un moment istoric.

Pe 18 octombrie 1716, armata condusă de Eugeniu de Savoya, victorioasă împotriva Imperiului Otoman, intră în Cetatea Timişoarei, deschizând drumul spre civilizaţie şi dezvoltare. Ieşirea turcilor din cetate s-a făcut în 17 octombrie 1716 pe “Poarta Belgradului”. Intrarea lui Eugeniu de Savoya în cetate s-a făcut a două zi, de ziua sa de naştere, pe poarta numită “Poarta Forforosa”.

„După 300 de ani vrem să reînviem istoria cetăţii Timişoara, care a fost una din cele mai mari cetăţi ale Europei de Est. Vom alerga pe pietonalele Cetăţii din locul unde Prinţul de Savoya a intrat în cetate, vom respira după 300 de ani spiritul acestei cetăţi care, chiar dacă în cea mai mare parte i-au fost dărâmate zidurile, încă se regăseşte în ADN-ul nostru ca şi comunitate şi cultură!”, transmit cei de la Alergotura.

„Crosul Cetăţii Timişoarei” este un eveniment sportiv aflat la prima ediţie, destinat amatorilor de mişcare din Timişoara şi familiilor acestora, având ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos prin mişcare şi sport precum şi aniversarea intrării Prinţului de Savoya în Cetatea Timişoarei.

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv „Asociaţia Alergotura” cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara, precum şi în parteneriat cu sponsori, asociaţii şi persoane juridice sau fizice, care îşi aduc aportul pro-bono sau sub formă de voluntariat.

Numărul de locuri va fi limitat la 400 pentru cursele destinate adulţilor şi la 100 pentru cursa copiilor.

Evenimentul va cuprinde două curse pentru adulţi. Startul se va da simultan în data de 22 octombrie 2016, la ora 10:00 (5 km şi 10 km), o cursă pentru copii, pe prima parte a traseului de la cursa adulţilor, al cărei start va fi dat la ora 11:15 (1.5 km) Bucla pentru adulţi măsoară 2.5 km; pentru cursa de 5 km se vor parcurge două bucle, iar pentru cea de 10 km – patru bucle.

Pentru înscrieri și mai multe informații intrați aici.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !