Criza economică afectează şi Penitenciarul Timişoara

3Comentarii
Criza economică afectează şi Penitenciarul Timişoara
Penitenciarul Timişoara a primit, anul trecut, din alocaţii bugetare, peste 17 milioane de lei, pentru a asigura cheltuielile de personal şi materiale şi a realizat venituri de 3,3 milioane de lei, cu 31 la sută mai puţin decât în 2008, marea majoritate a acestor venituri provenind din munca deţinuţilor, care au adus penitenciarului, de-a lungul anului trecut, 2,95 milioane de lei.

Directorul Penitenciarului Timişoara, Georgică Alexeev dă vina pe criza economică pentru veniturile diminuate realizate de deţinuţi. “Recesiunea a pus în dificultate o parte dintre beneficiarii contractelor de prestări servicii prin munca persoanelor private de libertate din Penitenciarul Timişoara, ceea ce a reprezentat o dificultate inerentă în folosirea la muncă a cât mai multe persoane private de libertate“, a spus Alexeev.

Aşa se face că, anul trecut, dintr-o medie de 1010 deţinuţi aflaţi în Penitenciarul Timişoara, doar 353 au fost folosiţi pentru prestarea unor servicii. Printre beneficiarii muncii deţinuţilor se află Primăria Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, Retim, AEM S.A, sau Nimb S.A.

Veniturile realizate de deţinuţi, în 2009, au fost de 2,95 de milioane de lei, cu 260.000 de lei mai puţin decât în anul anterior.

În cursul anului 2009, Penitenciarul Timişoara a avut şi un buget diminuat cu 800.000 de lei, faţă de anul anterior, marea majoritate a banilor fiind folosiţi pentru cheltuilelile de personal – 13,8 milioane de lei -, cheltuilelile materiale s-au ridicat la 2,1 milioane de lei, iar CAS-ul pentru deţinuţi a scos din buzunarul instituţiei alţi 810.000 de lei.

De asemenea, deşi instituţia a reuşit diminuarea unor cheltuieli de întreţinere, cum ar fi plata electricităţii consumate chiar şi cu 40 de procente, o mare cheltuială o constituie xeroxurile deţinuţilor, care, uneori, îşi fac copii chiar după dosare întregi aflate în instanţă, dar nu achită contravaloarea acestora. Astfel, Penitenciarul Timişoara a cheltuit în 2009 34.000 de lei doar pentru imprimate şi rechizite. 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor