Criza din Orientul Mijlociu devine o problemă umanitară

Criza din Orientul Mijlociu devine o problemă umanitară
Drama refugiaţilor din Liban este unul din aspectele cele mai îngrijorătoare care preocupă comunitatea internaţională. O echipă de 11 experţi a biroului comisarului ONU pentru refugiaţi va ajunge in Liban la sfârşitul săptămânii.

Echipa, care va lucra în colaborare cu autorităţile locale, împreună cu Crucea Rosie internatională precum şi cu alte organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, va incerca sa găsească o cale pentru a diminua suferinţele refugiaţilor şi a le oferi ajutor.

Rapoartele preliminare arată că pănă la 500 de mii de oameni şi-au schimbat reşedinţa şi acum trăiesc pe la rude sau prieteni, în condiţii precare. Spre deosebire de estimările ONU, oficialii libanezi au avansat cifra de 58 de mii refugiaţi interni. La aceştia se adaugă în fiecare zi 15 mii de oameni care fug în Siria, majoritatea cetăţeni sirieni.

Dintre etnicii libanezi, puţini reuşesc să părăsească ţara, mai ales că acum, odată cu accentuarea conflictului, este dificil să găsească o cale dincolo de graniţe. Mulţi dintre cetăţenii străini aflaţi in Liban au părăsit ţara, via Siria, incă din primele zile ale conflictului.

Este dificil de comparat situaţia refugiaţilor dintr-un război contemporan cu cea întâlnită în timpul celui de-al doilea război mondial. Statisticile vremii se centrează pe refugiaţi, deportaţi, persoane care au trecut graniţele ţării în
încercarea de a se proteja.

Astfel, dupa anexarea Austriei în 1938, peste 100 de mii de evrei au plecat încă din primul an. Aceste cifre nu iau în calcul refugiaţii interni, persoanele care şi-au pierdut casele, fugind din calea războiului sau încercând să scape de persecuţii.

Se estimează că peste 16,5 milioane de germani au suferit ca urmare a pactului Ribentropp – Molotov, ce specifică schimbul de populaţii între URSS şi Germania nazistă, precum şi a masivelor mişcări forţate de populaţie, redesenare a graniţelor, ce au acompaniat sfârşitul conflagraţiei mondiale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor