Criminalistele din Timişoara fac furori în America

17Comentarii
Criminalistele din Timişoara fac furori în America
Cătălina Iacob şi Dana Moisă, cele două criminaliste de la IPJ Timiş care au plecat într-un schimb de experienţă în Colorado, s-au adaptat perfect la viaţa americană. Ele abia aşteaptă să descopere metodele de lucru ale colegilor de peste ocean. În plus, timişorencele au fost deja subiectul unui material apărut la televiziunea locală Channal5. 

Criminalistele au plecat spre oraşul american Palisade săptămâna trecută, la invitaţia lui Andrew Scott, un poliţist din SUA care a fost la Timişoara în această vară. Poliţistele au început munca alături de agenţii din statul Colorado chiar de a doua zi cum au ajuns.
,,Sunt foarte fericit că Guvernul român a permis ca aceste două poliţiste să vină în orăşelul nostru, Palisade. Schimbăm idei şi vedem şi noi cum se lucrează în România. Prezenţa lor aici înseamnă foarte mult pentru noi, aşa că trebuie să le înapoiem ospitalitatea cu care au tratat românii poliţiştii noştri”, a declarat Carroll Quarles, şeful poliţiei din Palisade.

Vedete la Channal5

Chiar dacă, în Timişoara, Cătălina Iacob şi Dana Moisă sunt criminaliste, în Colorado, ele sunt doar studente. Cele două abia aşteaptă să deprindă tehnicile de lucru folosite de poliţiştii americani şi spun că le vor pune în practică şi în oraşul de pe Bega.
,,Acolo este mai diferit. Modul de a preleva amprente este mai diferit decât la noi. În plus, legile americane sunt diferite de ale noastre, dar modul în care îşi fac treaba este asemănător cu al nostru”, a spus Cătălina Iacob.
Schimbul de experienţă al celor două timişorence cu criminaliştii din statul american Colorado a fost mediatizat şi de o televiziune locală, Channal5. Jurnaliştii din Palisade povestesc, pe larg, despre prezenţa tinerelor poliţiste din Europa de Est. Mai mult, americanii spun că, din cauza birocraţiei din România, a fost nevoie de cinci luni pentru ca cele două poliţiste să ajungă în Statele Unite.

Două criminaliste din Timiş au plecat la perfecţionare în SUA Schimb de experienta peste ocean pentru doua criminaliste de la Politia Timis | Video

Criminaliştii timişeni pleacă în SUA, la schimb de experienţă17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor