Creştin-socialii germani au dubii faţă de România

Creştin-socialii germani au dubii faţă de România
O nouă reacţie negativă la adresa aderării României în Uniunea Europeană vine din partea liderilor formaţiunii aflate la putere în Germania.

Liderul grupului creştin-social din parlamentul landului Bavaria, Joachim Hermann, a declarat într-un cotidian din Munchen că “pomparea a zeci de milioane de euro într-o ţară în care există temerea că o bună parte a acestor sume se va scurge în domenii atinse de corupţie” este lipsită de sens.

Grupul creştin-social a dezbătut intens, într-o şedinţă cu uşile închise, rezervele faţă de aderarea României si Bulgariei la UE. Hermann a precizat că nu există obiecţii de principiu împotriva integrării celor două ţări în UE, dar a adăugat că 1 ianuarie 2007, sau chiar şi un an mai târziu, tot ar fi prea devreme pentru aderare.

Deputatul european al Uniunii Creştin-Sociale, Markus Ferber, consideră însă nerealistă o amânare după 2008 a aderării celor două ţări.

La începutul acestui an, purtătorul de cuvânt pe probleme europene al grupului Uniunii Creştin-Sociale din Bundestag avertiza asupra unei integrări pripite a României şi Bulgariei în UE, apreciind că aceasta ar putea fi amânată chiar după 2008.

Thomas Silberhorn a precizat atunci că, deşi CSU susţine integrarea celor două ţări, le cere acestora să îndeplinească toate criteriile de aderare, apreciind că tratatele ar trebui ratificate numai în momentul în care cele două ţări îndeplinesc toate condiţiile.

“Nu ne pripim, dar România şi Bulgaria trebuie să fie conştiente că aceste condiţii de aderare, elaborate şi stabilite de comun acord, nu au un efect placebo, ci trebuie îndeplinite întocmai. Dacă am închide unul sau chiar ambii ochi în cazul României şi Bulgariei, am periclita întreaga politică de extindere, consistenţa strategiei extinderii UE. La fiecare următoare integrare, fie a Croaţiei, a Turciei sau a oricărui alt candidat – ar trebui să avem în vedere că am făcut concesii României şi Bulgariei”, a spus acesta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor