Creste pretul eliberarii pasapoartelor

De B.A.M.
Creste pretul eliberarii pasapoartelor
Creste pretul eliberarii pasapoartelor
Din data de 1 aprilie 2013 va crește prețul eliberării pașapoartelor, atât pentru cele temporare, cât și pentru cele electronice.

Creșterea prețului este dictată de Imprimeria Națională, care a comunicat faptul că, începând cu data 1 aprilie 2013, preţul blanchetelor paşapoartelor eliberate de Direcţia Generală de Paşapoarte se va modifica. Astfel, pentru pașaport temporar  preţul va fi de 100,00 lei (inclusiv TVA), față de 84 de lei (inclusiv TVA), cât costă în prezent. Pentru Paşaport Electronic Simplu, cu valabilitatea de cinci ani, preţul va fi  de 270,00 lei (inclusiv TVA), faţă de 244 de lei (inclusiv TVA) cât este în prezent. Pentru Paşaport Electronic Simplu (minori), cu valabilitatea de trei ani, preţul va fi  de 244,00 lei (inclusiv TVA).

Taxa consulară (32 lei) şi tariful suplimentar pentru paşaportul temporar (100 lei) rămân nemodificate.

În cazul în care contravaloarea blanchetei paşapoartelor menţionate anterior este achitată înainte de 1 aprilie 2013 şi solicitarea (cererea de eliberare) este înregistrată după această dată nu se va percepe diferenţa de preţ, paşapoartele fiind eliberate la preţul achitat.

După data de 1 aprilie 2013 preţurile vor fi diferenţiate la momentul încasării indiferent de data înregistrării solicitării (cererii de eliberare). Astfel în cazul în care, încadrarea persoanei se face la o altă categorie de paşaport la data solicitării/cererii de  eliberare (paşaport electronic cu valabilitate 5 ani) faţă de data achitării(paşaport electronic cu valabilitate 3 ani) nu se va percepe diferenţa de preţ între cele două produse.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor