E nevoie de drumuri de toate felurile

De corinaeva
Drumurile din Costeiu
Drumurile din Costeiu
Modernizarea drumului european de la Timişoara către Lugoj a repus în lumină comuna Coşteiu. Traficul intens are unele avantaje, căci localităţile din preajmă sunt mai accesibile. Poate crea însă şi probleme, căci există o anumită nesiguranţă pentru pietoni, mai ales pentru cei mici, poluarea fiind de asemenea un aspect de luat în calcul.

Se vor mai diminua după realizarea autostrăzii, care va trece la nord de Coşteiu, de fapt între satul aparţinător Păru şi comuna apropiată Balinţ. Nu va mai intra prin localităţi, însă acestea vor putea beneficia, fi e şi indirect, de apropierea de o astfel de cale de comunicaţii importantă. Aici va fi şi un nod de descărcare de pe autostradă, cum se numeşte în termeni tehnici, de fapt drumuri de acces, precum şi un spaţiu pentru servicii, aşa cum se întâmplă şi în statele avansate. O preocupare constantă o reprezintă şi drumurile de legătură mai mici. Pentru Coşteiu, important e şi drumul judeţean ce duce de la Valea Lungă la Bethausen. Modernizarea acestuia facilitează intrarea într-o zonă deosebit de frumoasă, în lunca Begăi. De lucru e şi în zona Ştiuca, deoarece se cere asfaltat drumul de la Dragomireşti la Scăiuş, comuna Fărliug, Caraş- Severin. Sunt 1,5 km şi s-ar scurta calea spre Reşiţa cu 25 km. În proiect se află şi modernizarea accesului către Zgribleşti, un proiect al Consiliului Judeţean Timiş vizând finanţarea pentru asfaltare. Importantă e şi legătura Ştiuca – Găvojdia. Deocamdată se circulă pe piatră, într-o zonă de o frumuseţe deosebită. Pe aici se poate ieşi în drumul european ce duce de la Lugoj la Caransebeş, iar oamenii nu ar mai fi nevoiţi să ocolească aproape 30 km. Există promisiuni de fonduri europene, deşi, în actuala conjunctură politică, e de aşteptat să fi e favorizaţi primarii de aceeaşi culoare politică cu demnitarii din Guvern.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Coşteiu.
TION.RO

Search in Coşteiu

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile