Cosmin Lungu a părăsit prematur lumea cărţilor şi a evenimentelor culturale

10Comentarii
Cosmin Lungu a părăsit prematur lumea cărţilor şi a evenimentelor culturale
Încă o veste tristă pentru viaţa culturală timişoreană. În noaptea de duminică spre luni s-a stins din viaţă Cosmin Lungu, PR&Events manager al librăriilor Cărtureşti din Timişoara, cu doar câteva zile înainte de a împlini 33 de ani.

Cosmin a lucrat ca jurnalist în Arad şi în Timişoara şi, în ultimii ani, s-a ocupat de evenimentele desfăşurate la cele două librării Cărtureşti din Timişoara, printre care şi festivalul Street Delivery, care umple strada Mercy de culoare şi veselie la fiecare sfârşit de primăvară.

A fost un tip foarte inteligent şi cu bun simţ. Dumnezeu să îl ierte!”, a spus Cornel Bogdan, redactor-şef al publicaţiei Ziua de Vest, unde Cosmin a fost redactor-şef adjunct până la sfârşitul anului 2006. De asemenea, în 2009, Galeria Jecza din Timişoara l-a ales pe Cosmin Lungu ca laureat al celei de-a zecea ediţii a Premiului Austrian Airlines, pentru Excelenţă Culturală. Cosmin a murit cu doar puţin timp înainte de a împlini 33 de ani, răpus de o boală necruţătoare.

Pentru noi, colegii lui de la Cărtureşti, pierderea e enormă. Ideile fermecătoare şi originale, sensibilitatea cu totul ieşită din comun, bucuria de a trăi creând frumosul, graţia prieteniei înţelese în sensul ei profund – iată ce ne va lipsi prin plecarea lui Cosmin. Rămânem însă atât de bogaţi în amintiri dragi încât uităm să îi numărăm viaţa în ani (mult prea puţini), numărând-o, în schimb, în nenumăratele bucurii pe care le-a adus în vieţile celor din jur. Cei care am avut privilegiul de a-l cunoaşte rămânem nespus de trişti, dar cu sufletele îmbogăţite de trecerea lui prin vieţile noastre“, spun colegii lui Cosmin din echipa Cărtureşti.

Funeraliile vor avea lor miercuri, 20 ianuarie, de la ora 14:30, la Biserica Catolică din Orţişoara, judeţul Timiş. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor