Corpul Consular Timişoara s-a înfiinţat pe Bega Bulevard

5Comentarii
Corpul Consular Timişoara s-a înfiinţat pe Bega Bulevard
Eveniment diplomatic important, sâmbătă, la Timişoara. În cadrul Festivalului Bega Bulevard, pe scena de pe malul apei au fost semnate actele de constituire a Corpului Consular Timişoara. Bega Bulevard continuă, aşa că nu rataţi focul de artificii de sâmbătă şi cursa răţuştelor de duminică. Bega Bulevard  - Corpul Consular Corpul Consular Timiooara

Cum numărul consulilor de carieră şi mai ales a consulilor onorifici la Timişoara a crescut în ultimii ani, aceştia au hotărât să se constituie într-un Corp Consular (CC). Rolul acestei asociaţii, din care fac parte toţi consulii acreditaţi la Timişoara şi în Regiunea Vest, este de a informa opinia publica asupra activităţii consulatelor şi de a contribui la buna colaborare şi înţelegere atât între membrii uniunii, cât si între reprezentanţe şi autorităţile locale. Cei zece membri, consulii Germaniei, Italiei, Serbiei (consuli generali), Austriei, Franţei, Ţărilor de Jos, Indiei, Suediei, Tunisiei şi Ungariei (consuli onorifici), au semnat, sâmbătă, în cadru festiv, documentele de constituire a asociaţiei. Consulul general al Germaniei la Timişoara, Rolf Maruhn, a preluat preşedinţia Corpului Consular, pentru că are cea mai mare vechime în acest mandat. Primarul Gheorghe Ciuhandu i-a decernat şi diploma de cetăţean de onoare al Timişoarei, pentru meritele avute în promovarea şi susţinerea proiectelor oraşului, iar prefectul Mircea Băcală i-a înmânat diploma de onoare a Instituţiei Prefectului Judeţului Timiş.

Veniţi la plimbare pe Bega Bulevard

În altă ordine de idei, Festivalul Bega Bulevard continuă la Timişoara, chiar dacă vizitatorii nu s-au prea înghesuit, sâmbătă după-masă, poate şi din cauza soarelui puternic. Cei care au ieşit totuşi la plimbare peste zi s-au aşezat pe mal şi i-au admirat pe copiii de la CSS 1 care făceau demonstraţii de caiac canoe pe Bega, au asistat la demonstraţii de arte marţiale şi ateliere de jonglerie, au lansat la apă bărcuţe din hârtie conduse de piraţi, îndemnaţi de cei de la Cărtureşti, au pictat sau au umblat din cort în cort pentru a vedea ce le propun expozanţii. Sâmbătă seara vor concerta Pragu de Sus, de la ora 21, la Porto Arte, Cristi Iacob, tot de la 21, de scena de vizavi de Flora, şi Adi Bărar & Zoom, pe mal, după care va urma un spectacol de focuri de artificii pe muzică, de la ora 23. Lângă terasa Flora a apărut şi standul de unde încă mai puteţi cumpăra bilete pentru cursa răţuştelor, care va avea loc duminică, de la ora 17. Tot duminică, între orele 10-14, suntem invitaţi la picnic în parcul din spatele catedralei. În încheierea festivalului vor cânta orchestra Timişoara Big Band şi Sabina.

Programul Bega Bulevard5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor