Copiii timişoreni nu-i scriu lui Moş Crăciun!

Copiii timişoreni nu-i scriu lui Moş Crăciun!
TIMIŞOARA – În fiecare an, în decembrie, oficiile poştale din toată lumea strâng o „recoltă” de scrisori adresate lui… Moş Crăciun. Nici România nu face excepţie de la această regulă, în ultimii ani. Copiii încearcă să-i trimită Moşului listele cu cadourile pe care şi le doresc şi cum prin E-mail e mai greu, recurg la calea clasică, scrisorile.

Dacă, în anii trecuţi, ştiri din întreaga ţară vorbeau despre strădania copiilor de a-l contacta pe Moş Crăciun, anul acesta îi arată pe copiii timişoreni ceva mai „pragmatici”. Până la această oră nu au rămas, la triere, scrisori care să-l aibă pe Moş ca destinatar.

Directorul operaţional al Direcţiei Regionale de Poştă Timişoara, Octavian Breazu, ne-a explicat drumul potenţialelor scrisori adresate lui Moş Crăciun. În cazul în care pe plicuri scrie „Finlanda” şi au timbre de 1,6 RON pe ele (dacă care scrisorile nu depăşesc 20 de grame), vor fi expediate de poşta română în Finlanda, de unde le vor prelua colegii finlandezi şi le vor trimite la un oficiu poştal special, unde se procesează plicurile scrise de copiii din toată lumea pentru Moş Crăciun.

Dacă plicurile nu respectă cele două cerinţe de mai sus, ele vor fi considerate „căzute la păstrare” şi vor fi adăpostite de către Direcţia Regională de Poştă Timişoara timp de 18 luni, în sacii speciali cu „căzutele”, alături de alte scrisori pe care expeditorii au uitat să scrie numele destinatarului sau adresa lui. După acest timp, plicurile se vor deschide în prezenţa unei comisii care va analiza conţinutul şi va încerca să-l găsească pe expeditor.

Până acum nu au fost scrisori adresate lui Moş Crăciun care să ajungă în sacul cu „căzutele la păstrare” din decembrie 2007 dar încă nu e prea târziu! Aşa că, dacă vreţi să-i scrieţi Moşului, folosiţi sfaturile de mai sus, altfel scrisoarea trimisă va fi deschisă de-abia în… iunie 2009!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor