Copiii mutati de la Scoala 16 au spatiu verde, dar insuficienti… metri cubi de aer respirabil, conform normelor

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Copiii mutati de la Scoala 16 au spatiu verde, dar insuficienti… metri cubi de aer respirabil, conform normelor
Părinții de la Școala nr. 16 din Timișoara au avut întâlniri și discuții cu cei de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, cerând mutarea copiilor din locația de pe strada Lorena. Elevii au fost trimiși acolo pentru a face cursuri de dimineață, deoarece clădirea școlii nu avea suficient spațiu. Deocamdată situația rămâne la fel și nu se mută niciuna din cele opt clase care fac cursuri departe de „casă”, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș. Asta deși Direcția de Sănătate Publică (DSP) nu a dat aviz de funcționare pentru acest spațiu. Unele probleme au fost soluționate, dar situația nu a fost rezolvată.

Spre exemplu, aerul pentru fiecare copil este… insuficient în sala de clasă, deși elevii se simt bine acolo și au și spațiu verde pentru joacă. Unele săli de clasă sunt mai mici decât prevăd normele în vigoare.

„Am fost acolo cu părinții, care sunt mult mai liniștiți, spațiile sunt bune. Noi nu o să primim avizul pozitiv de la DSP pentru că nu avem suficienți metri cubi de aer respirabil. Ar trebui să avem cinci metri cubi pe fiecare copil. Așa ar trebui să scoatem, din unele clase, 2-3 copii. Ori acest lucru este imposibil. Dacă rămân acolo, părinții trebuie să ia la cunoștință că și dacă îndeplinim toate condițiile puse de DSP, nu îndeplinim această condiție – cu metri cubi de aer respirabil. Am fost acolo, copiii se joacă în curte, au verdeață, se simt bine”, a spus inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu.

DSP a scos la iveală mai multe probleme, după un control. Unele au fost remediate. S-a făcut ușa de incendiu, s-a îngrădit spațiul, dar punctul referitor la cei cinci metri cubi de aer respirabil pentru fiecare copil nu poate fi remediat din cauza sălilor, unele prea mici pentru a îndeplini aceste norme.

Părinții de la Școala nr. 16 din Timișoara au protestat la început de an școlar pentru că elevii din mai multe clase au fost mutați la Liceul Energetic din Timișoara. S-a luat această decizie pentru ca toți elevii școlii să facă ore doar de dimineață, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș.

Clasele pregătitoare și elevii de clasa a IV-a au fost mutați la Liceul Energetic din Timișoara de la Școala nr 16, de pe Take Ionescu. Unii dintre părinți au venit cu mesaje de protest la festivitatea de început de an la Școala nr. 16 din urbea de pe Bega. Unii părinți spun că elevii au fost mutați într-o locație improprie învățământului, iar la imobilul de pe strada Lorena este greu de ajuns. Aceștia spun că nu este normal ca, din moment ce și-au înscris copii la Generala 16, aceștia să facă cursuri pe strada Lorena, la Energetic. Este vorba de opt clase de a IV-a și clasa pregătitoare.

Recent, părinții au venit cu propunerea de a se întâlni, împreună cu inspectorii, cu reprezentanții claselor a II-a și a III-a de la Școala nr. 16 și vor să propună ca fiecare clasă să meargă câte două-trei luni acolo și să facă cursuri prin rotație în locația de pe Lorena. Unii dintre părinți vor în continuare ca elevii să se întoarcă din spațiul de pe Lorena la Școala nr. 16, dar atunci copiii vor fi nevoiți să facă cursuri de după-amiază, lucru care nu convine nimănui.

Vor avea loc consultări în continuare între părinți și inspectorat pentru a se găsi soluția optimă, cea care este agreată de toți părinții copiilor de la Școala nr. 16.

Articole pe aceeași temă:

Protest la inceput de an, la o scoala din Timisoara

Se cauta solutii pentru elevii de la Scoala nr. 16, mutati la Liceul Energetic. Ar putea invata de dupa-masa1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor