Copiii, doar litere pe hârtii?

1Comentariu
Copiii, doar litere pe hârtii?
REŞIŢA – Adriana Horgoş, micuţa despre care scriam acum câteva zile, se află într-un Centru de Plasament.

Viaţa ne arată de cele mai multe ori că noi, adulţii, greşim. Copiii sunt fiinţele care se bucură, râd sau suferă din cauza deciziilor pe care adulţii le iau sau din cauza nepăsării, a indiferenţei.

Recent v-am prezenat un caz mai aparte. Este vorba despre micuţa Adriana care se află de aproape un an de zile în Cetrul de Plasament din Oraviţa.

După tot acest timp Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin (DGPC) a trimis o hârtie dnei Maria Bobocel, asistentul maternal la care a stat copila până în 27 decembrie 2006, prin care era atenţionată că avea să expire termenul de valabilitate al certificatului de handicap al fetiţei. După publicarea articolului, dna Ana Vasile, directorul DGPC, a dorit să ne spună care este realitatea din punctul său de vedere.

„Din 2004 există un program informaţional CMTIS în care DGPC-urile introduc datele de identificare ale fiecărui minor. În Caraş-Severin este o situaţie unică, deoarece pentru copiii aflaţi în centrele de plasament datele sunt introduse de angajaţii acestora, nu de cei ai DGPC. Noi ştiam că fetiţa e în centrul de plasament aflat în subordinea Consiliului Judeţean“, spune dna Ana Vasile.

Dacă se ştia asta oare de ce DGPC a trimis înştiinţare familiei Bobocel să se prezinte cu fetiţa la comisie?

Tot de la dna Vasile am aflat că angajaţii Centrului de Plasament nu au introdus datele Adrianei în programul CMTIS. Complet neadevărat, susţine dna Elena Amzoi, director monitorizare la protecţie socială din cadrul Consiliului Judeţean.

„Judeţul nostru a fost chiar felicitat pentru modul în care îşi îndeplineşte aceste atribuţii. Cât despre micuţa Adriana vă pot spune că ea este la Oraviţa, iar directorul centrului a trimis către DGPC o listă cu toţi copiii aflaţi acolo, printre care se numără şi Adriana“.

Anca Preda

anca.preda@informmedia.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor