Copiii aflati in situatii de risc, din satele din Timis, ajutati sa ajunga informaticieni

De Adrian Panduru
Copiii aflati in situatii de risc, din satele din Timis, ajutati sa ajunga informaticieni
© foto: arhiva
Proiectul „EDUSmart Robot”, lansat de Fundația Missio Link Internațional, are ca scop stoparea ciclului sărăciei, abuzului și exploatării, cât și a analfabetismului la copiii aflați în situații de risc din zona rurală din Timiș.

Proiectul își propune creșterea șanselor la un viitor mai bun pentru 180 de copiii din clasele VIII-XII, aflați în situații vulnerabile, din zone rurale, sprijinindu-i lor pentru a se dezvolta în domeniul informaticii.

Proiectul „EDUSmart Robot”, lansat de Fundația Missio Link Internațional, finanțat de Microsoft România, se întinde pe o perioadă de doi ani și dorește integrarea copiilor, astfel încât aceștia să devină parte a unei societăți mai bune, în care fiecare are șanse și drepturi egale, indiferent de circumstanțele în care s-au născut, indiferent de rasa, religia sau etnia lor.

Prin acest proiect, copii își vor dezvolta abilitățile digitale și informatice. Parteneri în acest proiect sunt Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Păunescu, cu sediul în Recaș, Școala Gimnazială Giarmata și Asociația Semper Agape cu sediul în comuna Partoș, care desfășoară un program after-school pentru copiii din familii dezavantajate.

„Prin acest proiect ne propunem să oferim sprijin educațional pentru copiii aflați în situații de risc și să oferim instrumentele necesare profesorilor din instituțiile partenere cu care lucrăm în parteneriat de peste 15 ani, pentru a contribui la dezvoltarea nivelului de educație și pentru a încuraja procesul modern de învățare a copiilor, oferindu-le șansa unui viitor mai bun, din punct de vedere profesional și economic. Acest proiect ne ajută să continuăm să milităm pentru dezvoltarea educațională în comunitățile rurale dezavantajate din județul Timiș, deoarece credem că fiecare copil inclus în proiect, prin dezvoltarea abilităților digitale și informatice, are șanse mai mari de a fi integrat socio-profesional în viitor, diminuând astfel riscul abuzului, exploatării și traficului de ființe umane”, transmit inițiatorii acestui proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor