Controverse legate de medicamentele gratuite şi compensate

Controverse legate de medicamentele gratuite şi compensate
După cum a declarat ministrul sănătăţii publice, iată că de la 1 octombrie 2008, plafonul pentru reţetele gratuite şi compensate a fost ridicat.

Deci, de la această dată, tot românul va putea să de fuga la farmacie să-şi achiziţoneze medicamentele de pe reţetele în cauză la orice oră din zi şi din noapte. De la a zice până la face este însă e cale lungă (să ne ajungă… şi pacienţilor şi farmaciştilor dar şi autorităţilor din domeniu implicate în marea revoluţie din farmacii). Este drept că asta ar fi starea de normalitate din orice ţară civilizată, vizavi de relaţia medic de familie-pacient şi farmacie, pe care ne-o dorim de ceva vreme. Timişorenii sunt sătui de stat pe la cozi, la fiecare început de lună, mai rău ca la lapte pe vremea răposatului, şi de plafonuri epuizate cu viteza fulgerului, dacă nu eşti pe fază sau nu te îmbolnăveşti în zilele în care farmaciile primesc fondurile de la Casă sau suplimentările ulterioare. Avem, în aceste condiţii o promisiune a ministrului, avem speranţa farmaciştilor că aşa va fi cum spune marele din minister şi avem nerăbdarea celui care s-a săturat de promisiuni şi vrea ceva cert şi sigur lună de lună (pacientul). Suntem în 3 octombrie 2008 şi de la Ministerul Sănătăţii publice sau de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu a apărut nici un act oficial după care va fi aplicat noul sistem. „Noi nu putem lucra după ureche, am auzit doar şi nu putem pune în practică, fără a avea în mână un act normativ după care să lucrăm mai departe. Încă aşteptăm o hotărâre prin care să vedem şi noi de unde să apucăm această problemă”, spune Ana Miclea Pelineagră, preşedinta Colegiului Framaciştilor din judeţul Timiş. Momentan, farmaciile au primit o suplimentare de fonduri în septembrie, care pentru unele a ţinut până la sfârşitul lunii. Deocamdată, farmaciştii au bani pentru reţetele gratuite şi compensate. din fondul lunii în curs. Vom vedea ce se va întâmpla după epuizarea primei tranşe de bani. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş susţine totuşi ca la nivel de judeţ suntem acoperiţi financiar…0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !