Controale la scolile din Timis

De B.A.M.
Controale la scolile din Timis
Controale la scolile din Timis
O comisie de control formată din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și Instituției Prefectului va verifica în perioada următoare toate școlile din județul Timiș pentru a depista eventualele nereguli înainte de începerea anului școlar.

În Timiș, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar, din cele 647 de unități de învățământ, 52 nu au nicio șansă să primească autorizație sanitară de funcționare, în special din cauza lipsei apei curente și a unor probleme de patrimoniu. Luni, prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, a semnat un ordin de constituire a unei comisii mixte care se va ocupa de verificarea școlilor din județ înainte de începerea anului școlar.

Comisia va verifica existența autorizației sanitare și va controla dacă s-au efectuat lucrări de igienizare și dezinfecție, precum și lucrări de reparații, reabilitare, consolidare și modernizare.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică vor verifica , dacă au fost efectuate lucrări de igienizare sau reabilitare; asigurarea apei potabile (foraj sau rețea); starea igienico – sanitară a grupurilor sanitare (latrine) și numărul lor; starea igienică a sălilor de clasă (igienizare, cubaj, mobilier, paviment, iluminat, încălzire); gestionarea reziduurilor menajare (rampă amenajată, mod de colectare și evacuare a acestora); aprovizionarea cu materiale de curățenie și dezinfecție; examene medicale: cadre didactice, personal de îngrijire. De asemenea, ei vor controla și blocul alimentar precum și avizarea meniurilor zilnice de către dietetician sau asistentul medical.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare vor avea ca sarcini verificarea condițiilor sanitare veterinare de funcționare a cantinelor școlare; verificarea respectării condițiilor de depozitare a produselor alimentare de origine animală și nonanimală; Verificarea trasabilității alimentelor; păstrarea alimentelor în condiții adecvate, menite să prevină degradarea și să evite contaminarea; respectarea lanțului frig, prin asigurarea temperaturilor optime de păstrare a materiilor prime, ingredientelor, produselor intermediare sau a produselor finite, pentru evitarea unui potențial risc pentru populație; verificarea modului în care produsele recepționate în unitate sunt ambalate și etichetate; verificarea condițiilor de transport; verificarea sistemului de colectare a deșeurilor alimentare; verificarea programelor de autocontrol referitoare la recoltarea de probe de materii prime, produs finit, apă, teste sanitație.

Controalele se vor desfășura până în data de 27 august, iar rezultatele vor fi prezentate în cadrul Colegiului Prefectural din data de 30 august.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor