Controale la medicii de familie, pentru monitorizarea vaccinării împotriva gripei porcine

7Comentarii
Controale la medicii de familie, pentru monitorizarea vaccinării împotriva gripei porcine
Ministerul Sănătăţii a dispus organizarea de controale la cabinetele medicilor de familie din ţară, pentru a se supraveghea modul de desfăşurare a vaccinării împotriva virusului AH1N1. Controalele au început deja în judeţul Timiş şi urmează să se finalizeze la sfârşitul lunii.

Verificările vor fi făcute de către inspectori sanitari de stat, care aparţin de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş. „Noi am primit o adresă de la minister prin care ni se cerea să terminăm controalele până pe 27-28 ianuarie. Am împărţit doze de vaccin tuturor medicilor de familie care le-au solicitat, în cantitatea pe care au solicitat-o. Adevărul este că un medic poate cere şi 100.000 de doze, dar nu putem garanta că le va şi face. Probabil de aceea s-au şi instituit aceste controale, pentru ca ministrul să aibă la sfârşitul lunii o situaţie clară cu populaţia care a fost vaccinată”, ne-a spus Dana Şpac, din partea DSP Timiş. Inspectorii sanitari vor verifica în acelaşi timp şi cum a decurs vaccinarea împotriva gripei sezoniere. Conform Silviei Curelariu, medic primar epidemiolog în cadrul DSP Timiş, până miercuri se vaccinaseră 19.000 de timişeni împotriva virusului AH1N1.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor